HALLE - Toernee Mondi’alle schenkt chloorpomp aan ziekenhuis in Kisantu

C21

HALLE - Toernee Mondi’alle schenkt chloorpomp aan ziekenhuis in Kisantu

Editiepajot_halle_toernee_mondiale
Ingezonden foto
 

De vijfde editie van Toernee Mondi'alle in november 2011 mag geslaagd genoemd worden. Met de opbrengst ervan, 2.730 euro, kopen zij een chloorpomp voor een ziekenhuis in Kisantu.

Naast het evenement op de avond zelf, zijn ze met de hele vzw Mondi'alle trots dat ook de boodschap rond duurzaam gebruik van water bij vele Hallenaren is doorgedrongen.
 
Dankzij de waterproeverijen op de markt is het duidelijk geworden dat gebruik van kraantjeswater als drinkwater onze ecologische voetafdruk vermindert. In het Westen komt drinkbaar water zomaar uit de kraan, waar het gebrek aan zuiver drinkbaar water in bijvoorbeeld Congo al vele kinderlevens heeft gekost. Daar willen ze met de vzw Mondi'alle iets aan doen.
 
Met de opbrengst van de steunzool kochten zij een chloorpomp voor het waternet van het ziekenhuis in Kisantu om het water te zuiveren van (dodelijke) bacteriën, zodat mensenlevens kunnen gered worden.
 
De overhandigng van de cheque van 2.730 euro vonden zij een mooie afsluiter voor 2011 en tegelijk een start naar de volgende editie op zaterdag 17 november 2012.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief