HALLE - Groep Colruyt verzekert bevoorrading winkels met automatische sneeuwkettingen

C21

HALLE - Groep Colruyt verzekert bevoorrading winkels met automatische sneeuwkettingen

Colruyt_embleem_p200
Repro EP

De Groep Colruyt test momenteel op een aantal vrachtwagens automatische sneeuwkettingen die het wegdek niet beschadigen. Dat systeem is dit jaar voor het eerst toegelaten in Wallonië. Vrachtwagens met automatische sneeuwkettingen mogen blijven rijden op wegen waar er bij zwaar winterweer een rijverbod voor vrachtwagens langer dan 13 meter opgelegd wordt.

Met de testmaatregel wil Colruyt ervoor zorgen dat zijn klanten zich deze winter normaal kunnen blijven bevoorraden. Vorig jaar bracht een algemeen rijverbod voor vrachtwagens de leveringen aan 33 winkels in het gedrang, vooral in Wallonië en de Oostkantons.
 
Geen schade aan het wegdek
De Groep Colruyt test momenteel verschillende ingrepen om zijn vrachtwagens ook bij zwaar winterweer te laten rijden. Vier trekkers worden permanent uitgerust met automatische sneeuwkettingen die de chauffeur met een druk op de knop kan activeren. Een loopwiel drukt tegen de binnenkant van de band en doet een schijf draaien die de kettingen continu onder de banden stuurt. Als er weinig sneeuw ligt schakelt de chauffeur het systeem uit, zodat de kettingen het wegdek niet beschadigen.
In Wallonië zijn automatische sneeuwkettingen dit jaar voor het eerst toegelaten maar in het buitenland worden ze al langer succesvol gebruikt. Bij wijze van test worden er ook tien trekkers en vijf vleesopleggers voorzien van winterbanden. Tien andere trekkers gaan de baan op met goed geprofileerde banden. 
 
Met zijn actieplan wil de Groep Colruyt ervoor zorgen dat de winkels en dus ook de klanten deze winter normaal bevoorraad kunnen worden.
 
Dit jaar kunnen er bij zware sneeuwval in het oosten van het land op duidelijk omschreven stukken (snel)weg tijdelijke rijverboden worden opgelegd. Die gelden enkel voor vrachtwagens van meer dan 13 meter, tenzij ze voorzien zijn van automatische sneeuwkettingen.
De maatregel maakt deel uit van het winterplan van Waals minister voor Openbare Werken Carlo Di Antonio. Dat plan voorziet onder meer een waarschuwingsfase waarin het vrachtverkeer wordt omgeleid. Tijdens de alarmfase kunnen er rijverboden komen en worden bedrijven en chauffeurs voor het eerst ook geïnformeerd via sms.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 feb 2012
Felix Merckx
Repro E P
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief