HALLE - Don Bosco past paardenkoets aan voor rolstoelpatiënten

C21

HALLE - Don Bosco past paardenkoets aan voor rolstoelpatiënten

Editiepajot_halle_koets_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_koets_2_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_koets_3_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

De leerlingen van het laatste jaar Lassen-Constructie van het Don Bosco Instituut te Halle hebben een koets aangepast voor rolstoelpatiënten. Deze aangepaste koets werd gemaakt in opdracht van de vzw Hippo-Thalamus

Andy Van Acker, Samuel Bosmans, Yoni Venderickx, Jente Paridaens en Thomas Debremaeker van 6 BLC kregen dit schooljaar de opdracht om een koets aan te passen voor rolstoelpatiënten. Geen gemakkelijke klus zo bleek al snel. De leerkracht Marc Van der Speeten werd erbij gehaald en samen zochten ze naar een oplossing.
 
Eerst en vooral moest er een oprijsysteem gemonteerd worden. De 2 U-vormige oprijlatten bleken na de eerste test niet stabiel genoeg bevonden. Na wat denkwerk hebben ze dan uitschuifbare en bredere oprijlatten gemonteerd. 
 
Ook de zetels van de koets moesten verstelbaar zijn, zodat de rolstoel makkelijk kon geplaatst worden. Een elektrische lier monteren was nodig voor het laden van de rolstoelpatiënt. Zelfs het retoucheren van de lak werd gedaan met de grootste zorg. 
 
De leerlingen waren niet aan hun proefstuk toe. De voorbije jaren hadden zij reeds complete koetsen gemaakt. Deze waren dan wel niet aangepast voor rolstoelgebruikers.
 
Deze aangepaste koets werd gemaakt in opdracht voor Hippo-Thalamus, meer bepaald voor Manou De Mayer, die werkt in het Centrum voor gehandicaptenzorg. Zij bieden therapieën met paarden aan kinderen van 3 tot 16 jaar en zij zijn volgens mevrouw De Mayer zeer efficiënt binnen de sector.
 
Omdat zij ook vragen kregen van rolstoelgebruikers werd recent een menkoets aangekocht dankzij sponsoring van de Lions Van Sint-Genesius-Rode. Ook de aanpassingen aan de koets werden betaald door Lions Club Sint Genesius Rode
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 feb 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief