HALLE - Vrie Kadeikes werken nu met isomo

C21

HALLE - Vrie Kadeikes werken nu met isomo

Editiepajot_halle_vrie_kadeikes_gr_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_vrie_kadeikes_kl_foto_merckx
Foto © Felix Merckx

HKV De Vrie Kadeikes hebben de beslissing genomen om vanaf dit jaar hun char in isomo te maken in plaats van polyester. Voor hen wordt het een nieuwe uitdaging, maar ze denken aan hun gezondheid. “Werken met isomo is veel gezonder”, zeggen de leden in koor.

Omschakelen van polyester naar isomo is voor hen een uitdaging. Zij hebben niets gaan leren bij groepen die nu al met isomo werken, maar hebben alles zelf uitgeprobeerd en zijn tot de conclusie gekomen dat het goed is.
 
Voor de kostprijs moeten ze het zeker niet doen. Werken met isomo kost evenveel als werken met polyester. Door de hoge olieprijzen kost isomo momenteel wel wat meer dan polyester.
 
Werken met isomo heeft voordelen en nadelen. Het voordeel is dat men niet afhankelijk is van de extreme koude. Het nadeel is dat er geen koppen kunnen gekopieerd worden. Elk stuk dat op de char komt is uniek. In totaal hebben ze 60 m3 isomo verwerkt.
 
De groep telt 38 leden en hun thema is: “We goen crashen”. Iets wat dubbelzinnig zeggen de leden. “Gaan we er bij de afrekening op maandag, nu we met isomo werken nog bij de besten zijn’, vragen ze zich af bij de Vrie Kadeikes. Op de char komt een vliegtuig dat gecrasht is in de jungle. Naast het vliegtuig komen allerlei vreemde dieren en ook valschermen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mrt 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief