HALLE - De Boerkes werkten een gans jaar voor carnaval

C21

HALLE - De Boerkes werkten een gans jaar voor carnaval

Editiepajot_halle_boerkes_gr_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

De oudste Halse carnavalgroep De Boerkes heeft een hels jaar achter de rug. Een gans jaar stond carnaval bij hen op de eerste plaats. In januari waren ze samen met De Letste Kannekes de organisatoren van het FEN-bal, wat meer dan 5.000 carnavalisten naar Halle bracht. Daarbij moesten ze ook zorgen dat zij op halfvasten met een char konden naar buiten komen.

Over de organisatie van het FEN bal zeggen ze gewoon dat ze tevreden waren, meer niet. Tussen de vergaderingen met de Fen werkten zij vanaf augustus ook aan hun char, die uiteindelijk 7,25 meter hoog zal zijn en zo de hoogste char zal zijn in het carnaval. Ook zij hebben veel last gehad van de koude en dat heeft ook voor vertraging gezorgd. Dit jaar worden de Boerkes vampiers. Op hun char staan ook vampiers, dracula’s, vleermuizen, enz…
 
Verleden jaar waren de Boerkes winnaar in de B-categorie. Zij hopen nu op eenzelfde uitslag, is het anders is het ook goed zeggen ze bij de Boerkes.
 
Van één ding zijn ze al zeker. Hun char is nu al verkocht en dat al acht jaar aan dezelfde groep uit Sint-Gilles-Waas. Zo was de char van verleden jaar zelfs in Nederland te zien. Deze zijn verleden jaar ook naar Halle in de hangar komen kijken en konden hun ogen niet geloven toen ze zagen in welke barre omstandigheden de groepen aan hun char moeten werken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mrt 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief