HALLE - Voorbereiding voor carnaval begonnen in de Horeca

C21

HALLE - Voorbereiding voor carnaval begonnen in de Horeca

Editiepajot_halle_aandeel_foto_de_greef
Douglas Decoster 't Aandeel. - Foto's © Elsie De Greef
 
Editiepajot_halle_de_met_foto_de_greef
Johan Pierreux De Met. (Foto © Elsie De Greef)
 
Editiepajot_halle_vergadering_foto_de_greef
Didier Merckx De Vergaederingh. (Foto © Elsie De Greef)
 

Ook voor uitbaters van café’s en restaurants begint de voorbereiding voor carnaval. Wij gingen even kijken in drie zaken waarvan de uitbaters voor de eerste keer carnaval gaan memaken van achter de toog. Deze drie zijn restaurant ’t Aandeel, café De Meten en Taverne De Vergaederingh

Eerste keer carnaval voor restaurant 't Aandeel
Restaurant 't Aandeel is een nieuw eetadres in de Arkenvest te Halle. Binnen heerst er een mooie mix van klassiek en eigentijdse elementen in een industriële stijl. Douglas ontvangt zijn klanten op een joviale manier met een culinair mooi uitgebreide kaart.
 
Douglas de Koster: "Ik sluit niet tijdens het weekend van carnaval. Wij zijn vrijdag en zaterdag open voor ons cliënteel. Zondag doen we open voor groepen die gereserveerd hebben zoals Halattraction en HKV Van 't Vat en dan serveren we een vast menu. Maar maandag en dinsdag van carnaval zijn we uitzonderlijk gesloten zodat ik toch ook een beetje mee kan feesten!"
 
Woensdag is het sluitingsdag maar vanaf donderdag staat Douglas en zijn personeel weer helemaal klaar.
 
Nieuwe uitbaters café De Met kijken vol spanning uit naar carnaval
Voor de nieuwe uitbaters van café De Met, Johan en Gert, is dit hun eerste carnaval. Ze kijken er naar uit, maar er is toch een beetje een onzekerheid over hoeveel bier moeten ze bestellen? Welk soort bier gaan ze geven? Hoeveel gaat een pintje kosten?... Vragen die ze de laatste weken nog moeten
oplossen.
 
Het café is open tot zaterdag 13u30 daarna sluiten ze het café en gaan ze een toog installeren vooraan aan de venster. Vanaf 17u zijn alle carnavalgasten welkom niet meer in De Met, maar VOOR De Met want vanaf dan wordt iedereen bediend in bekers aan de ruit.
 
Johan Pierreux: "We kijken vol spanning uit naar onze eerste carnaval. Het zal wel zwaar zijn, maar we hebben 2 ploegen gemaakt van 3 mensen zodat we elkaar kunnen aflossen en even gaan rusten. Dinsdag en woensdag sluiten we om te poetsen en te rusten maar vanaf donderdag zijn we terug open!"
 
Taverne De Vergaederingh neemt goede voorbereidingen voor carnaval
De Taverne is open tot en met vrijdag, zaterdag gaan zij hun taverne een beetje ombouwen, vooraan aan de venster wordt een toog geplaatst. Zij gaan de carnavalisten van bier en frisdrank voorzien in plastieken bekers vanuit hun raam. Ze werken die dag met zuip- en kruipkaarten, bij een zuipkaart krijg je een pintje gratis en bij een zuipkaart 3 pintjes.
 
Dinsdag en woensdag na het carnaval zijn ze gesloten om te poetsen en wat uit te rusten maar donderdagmorgen met de markt zijn ze terug open.
 
Didier Merckx:" We moeten nog eens nadenken in wat we ons gaan verkleden maar voor de rest hebben we al goede voorbereidingen genomen en laten we het carnaval gewoon op ons afkomen. We zien er naar uit!"
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mrt 2012
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief