HALLE - De Kerjuizenuize zetten een olifant op de grote markt

C21

HALLE - De Kerjuizenuize zetten een olifant op de grote markt

Editiepajot_halle_kerjuezenuize_foto_belaen
Foto's Stijn Belaen
 
Editiepajot_halle_kerjuezenuize_2_foto_belaen
Foto © Stijn Belaen
 

De Kerjuizenuize gaan dit jaar de Indische tour op. Hun “char” staat vol olifanten en wachters zoals die aan de Oosterse tempels. De “char” die volledig uit “papier – machée” gemaakt is bestaat uit twee delen. Op het eerste deel staan de olifanten die muziek maken en op het tweede deel staat een grote god met vier armen die wordt bewaakt door twee grote wachters.

“25 pakjes lijm en meer dan 500 kranten waren nodig om dit alles te kunnen maken.” Vertelt een fiere Frank Muylle. “We proberen er ieder jaar iets moois van te maken en zijn ook dit jaar weer in onze opzet geslaagd.” Vult Erwin Deraymaeker hem verder aan. “ We doen het vooral om ons te amuseren want eens het eenmaal in je bloed zit….” Zeggen de twee in koor.
 
Ook de vrouwen konden zich bij dit thema volledig laten gaan. Een Indisch kostuum is het resultaat dat op zondag van carnaval te bewonderen zal zijn in de Halse straten. Verder zullen zij er ook voor zorgen dat er enkele olifanten meelopen in de stoet, al houden ze daarover de lippen nog stijf op elkaar. “Het is een tof thema en bij een tof thema hoort een mooi kostuum. Daar hebben we dit jaar met veel plezier voor gezorgd.” Zeggen Marga Jacobs en Veerle Vanhasselt.
 
De Kerjuizenuize zijn er ook als de kippen bij om hun “char” te dopen. Zij dopen hun char zondag 11 maart aan hun hangar (achterkant gebouwen NV Vandenbosch) in Lot. Daarmee bijten ze de spits af van alle dopen. Ze kiezen ervoor om zo vroeg te dopen want dan kunnen ze de dagen voor carnaval ook naar de andere “chars” gaan kijken. Zij willen iedereen dan ook hartelijk uitnodigen voor hun doop.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2012
Stijn Belaen
Stijn Belaen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief