SINT-GENESIUS-RODE / DILBEEK / HALLE - De Gordel blijft maar vernieuwd

C21

SINT-GENESIUS-RODE / DILBEEK / HALLE - De Gordel blijft maar vernieuwd

Editiepajot_halle_gordel
Ingezonden foto

De Gordel 2012 gaat door. De traditie die in 1981 begon wordt onverkort doorgezet, al zit er voor 2013 een vernieuwde versie aan te komen. Dat heeft Vlaams Parlementslid Mark Demesmaeker (N-VA) vernomen bij Vlaams minister van Sport Philippe Muyters.

Afgelopen weken ving Mark Demesmaeker bezorgde stemmen op als zou de De Gordel in 2012 niet meer georganiseerd worden. De beloofde splitsing van het kiesarrondissement BHV en ‘Gordelmoeheid’ bij de organisatoren zouden daar mee te maken hebben. Demesmaeker stak zijn licht op bij de minister van Sport en die kon meteen klaarheid scheppen:
 
“Ik ben blij dat Philippe Muyters duidelijk aangeeft dat we dit jaar opnieuw duizenden Vlamingen uit alle hoeken van het land zullen mogen verwelkomen in de Vlaamse Rand. De Gordel is een vast afspraak geworden voor heel veel Vlamingen. Een echte traditie. Het evenement toont op een sportieve familiale manier dat Vlaanderen bezorgd is en blijft over het Vlaamse en groene karakter van de Rand. Het zou doodzonde zijn, als dat zou ophouden , zegt Demesmaeker.
De Gordel wou van bij zijn eerste editie in 1981 een sportieve dijk opwerpen tegen de verfransing van de Vlaamse Rand rond Brussel. Het initiatief begon met enkele enthousiastelingen, maar groeide in 30 jaar uit tot het grootste sportieve en familiale eendagsevenement van Vlaanderen.
 
“De politieke boodschap van De Gordel is al die tijd blijven meespelen. Door massaal mee te doen aan De Gordel, laat heel Vlaanderen elk jaar zien dat we de Vlaamse Rand nooit in de steek zullen laten,” zegt Demesmaeker.
 
Maar naast een politieke manifestatie is De Gordel intussen ook aan traditionele jaarlijkse sportdag geworden voor talloze Vlaamse gezinnen, vriendengroepen en verenigingen. “Mensen kijken elk jaar weer uit naar De Gordel, zeker in mijn regio. Het evenement is ook belangrijk voor de toeristische positionering van de Groene Gordel, Vandaar dat ik ook door veel mensen bezorgd werd aangesproken met de vraag of De Gordel dit jaar nog wel georganiseerd zou worden. Ik ben blij dat ik al die mensen nu kan geruststellen. De Vlaamse minister van Sport heeft me bevestigd heeft dat De Gordel blijft.”
 
De Gordel beleeft straks zijn 32ste editie. Bloso draagt al die jaren al de verantwoordelijkheid voor de organisatie. De organisatoren hebben dus bakken ervaring, maar ze moeten natuurlijk ook openstaan voor vernieuwing, als men het evenement aantrekkelijk wil houden.
 
Binnenkort beginnen de gesprekken om voor de vernieuwde editie van 2013 uit te kijken naar samenwerking met andere beleidsdomeinen, zoals bijvoorbeeld Toerisme of Vlaamse Rand en met andere structurele partners zoals de lokale en bovenlokale overheden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2012
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief