Leerlingen uit HALLE stappen voor water

C21

Leerlingen uit HALLE stappen voor water

Editiepajot_wateractie_halle
Ingezonden foto
 

Op wereldwaterdag, donderdag 22 maart, stapten honderdduizenden mensen over de hele wereld tegelijk zes kilometer om aandacht te vragen voor de waterproblematiek. In Vlaams-Brabant gaan zo'n 1.800 leerlingen uit 11 scholen uit Diest en Halle in op de oproep van het provinciale project Milieuzorg Op School (MOS) en Protos om deel te nemen aan deze internationale actie.

De stad Halle en de provincie Vlaams- Brabant riepen de Halse scholen op om met zoveel mogelijk leerlingen uit Halse   scholen in een optocht naar de binnenstad de;waterproblematiek aan te kaarten.
De basisafdelingen van het Heilig-Hart & College basisschool Vondel, SBS De Klim-Op Lembeek, SBS Beukenbos en Don Bosco Bulo Halle gingen hierop enthousiast in.
 
Zo een 750 leerlingen, in het blauw gekleed stapten vanuit de school met water naar de Grote Markt, waar leerlingen en leerkrachten toespraken hielden en gesprekken aangingen met de burgemeester en schepenen.
 Erik Baranyanka kleurde het hele gebeuren in als gastzanger en presentator.
 
 
'Miljoenen mensen, vooral kinderen, moeten elke dag gemiddeld zes kilometer wandelen, gewoon om water te halen voor hun basisvoorzieningen. Daardoor kunnen zij niet naar school en hypothekeren ze hun eigen toekomst', zegt Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde voor leefmilieu.'Miljarden mensen hebben zelfs geen schone plaats om naar het toilet te gaan. Het gebrek aan zuiver water zorgt voor een vicieuze cirkel van ziekte, beperkte levensverwachting en armoede'.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief