HALLE - Plannen voor nieuw sociaal huis krijgen vorm.

C21

HALLE - Plannen voor nieuw sociaal huis krijgen vorm.

Oud_weeshuis_1
Repro EP
 
Editiepajot_halle_weeshuis_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

De plannen voor de ombouw van het Ouder-Wezenhuis tot een sociaal huis krijgen eindelijk vorm. Het stedenbouwkundig attest is goedgekeurd. In het najaar gaat het dossier in aanbesteding en gaat men ook trachten een aannemer te vinden.

Momenteel is men bezig met de laatste onderhandelingen om de uitgaven binnen de perken te houden en de architect is bezig met het bestek. Alles zou nu wel in een versneld tempo komlen.
 
Het Oude-Wezenhuis was tot midden 2002 in gebruik als rustoord voor bejaarden. Het werd gebouwd begin vorige eeuw en is opgenomen op de inventaris van het Sint-Lucas Archief. Het Oude-Wezenhuis omvat ruime, hoge slaapzalen, brede gangpaden, een geïntegreerde kapel en hoge onbenutte zolderruimtes. De kapel en ook de vloer ervan gaat in het nieuwe concept behouden blijven.
 
De ontwerpers stonden voor de uitdaging om van een bestaand gesloten gebouw een open en functioneel ontvangstgebouw te maken. Zij dienden een integrale toegankelijkheid voor een drempelloze werking van het OCMW te verzoenen met een strikte opvolging van alle verplichtingen in verband met informatieveiligheid.
Tenslotte gaf het OCMW de opdracht om een modern, dynamisch Sociaal Huis te creëren en het historisch karakter van het gebouw te bewaren.
 
CONCEPT
De ontwerpers voorzagen het Oud-Wezenhuis van een nieuwe toegangsstructuur langs de zijde zonder het bestaande historisch waardevolle gebouw op de achtergrond te dringen. Deze nieuwe structuur fungeert als een uithangbord, doet dienst als ontvangstportaal en herbergt een polyvalente vergaderzaal.
De interne structuur werd opengewerkt waardoor er een visuele communicatie mogelijk wordt tussen de verdiepingen en het centrale baliegegeven.
 
Door het openwerken van de gebouwstructuren ontstaan lichte, aangename ruimtes voor zowel het ontvangen van cliënten, het houden van overlegvergaderingen als voor de administratieve werkzaamheden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief