HALLE - Aspiranten koersten door het stadscentrum

C21

HALLE - Aspiranten koersten door het stadscentrum

Editiepajot_halle_aspiranten_12_foto_olaf
Het podium bij de 12-jarigen. (Foto's © Olaf)
 
Editiepajot_halle_aspiranten_13_foto_olaf
Het podium bij de 13-jarigen. (Foto © Olaf)
 
Editiepajot_halle_aspiranten_14_foto_olaf
Het podium bij de 14-jarigen. (Foto © Olaf)
 
Editiepajot_halle_aspiranten_2_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_aspiranten_3_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_aspiranten_5_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_aspiranten_4_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Voor de eerste keer werd in Halle een wielerwedstrijd voor aspiranten georganiseerd. Wielerclub Buizingen Sportief zorgde er voor dat 12, 13 en 14 jarigen hun hobby konden beoefenen.

 Alles gebeurde in een zeer mooi kader rond de vesten van Halle. Start en aankomst lagen op het Oudstrijdedrsplein van waaruit men het stadscentrum in trok op een volledig afgesloten parcours.
 
In totaal boden zich 46 renners over ded 3 categorieën aan bij de inschrijvingstafel. Hieronder ook een meisje, Yara Deslagmeulder uit Gooik en aangesloten bij Cureghem Sportief. Zij eindigde mee in de kopgroep
 
Bij de 12 jarigen ging de overwinning naar Yannick Van Roy van Jonge Rakkers Vollezele voor Wouter Vanparijs van Lotto Olympia Tienen en Sietze Kuyk van Dijlesputers Mechelen.
 
Alexander Verbist van de Demespurters behaalde de overwinning bij de 13 jarigen. Hij haalde hetr voor Jordy Dewit van Cureghem Sportief en Andreas Goeman van wielerclub De Labiekes
 
Bij de 14 jarigen was de eerste plaats voor Thibo Nevens van de Vlaams Brabantse afdeling uit Afligem. Op de tweede plaats eindigde hier Nick Van De Wiele van VK Noord-West-Brabant en Maths Heinderson van Sport en Steun Leopoldsburg.
 
Halle doet wat voor deze categorie van wielrennen. Zo is er jaarjaarlijks een paasstage en wekelijks is er de wielerschool van Wielerbond Vlaanderen. Kinderen oefenen er op zaterdagmorgen in techniek, fietsbehendigheid en mechaniek. Soms trekken ze er ook op uit met de fiets.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 apr 2012
Felix Merckx
Felix Merckx en Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief