World Beer Cup 2012: drie keer op rij goud voor Brouwerij Boon uit LEMBEEK

C21

World Beer Cup 2012: drie keer op rij goud voor Brouwerij Boon uit LEMBEEK

Editiepajot__beersel_geuze_2_foto_merckx
Geuze Boon. - Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_bersel_geuze_2
Geuze Oud-Beersel (Ingezonden foto)
 

Maar liefst 3.921 bieren van 799 brouwerijen uit 54 landen namen deel aan de World Beer Cup 2012 in San Diego (VS). De Lembeekse lambiekbrouwerij Boon is de enige Belgische brouwerij die drie edities op rij een gouden medaille wist binnen te rijven. De Oude Geuze Boon werd eerste in de categorie ‘Belgian-Style Sour Ale’. De Oude Kriek van streekgenoot Oud Beersel behaalde zilver.

De World Beer Cup is de belangrijkste biercompetitie ter wereld en wordt georganiseerd door de Amerikaanse Brewers Association. In biermiddens wordt dit internationaal concours soms omschreven als de ‘Olympische Spelen van de biersector’. De World Beer Cup vindt slechts om de twee jaar plaats.
 
Boon bracht in 2004, 2008 en 2010 al eens het goud mee naar het Vlaams-Brabantse Lembeek. Frank Boon is bijzonder opgetogen met deze internationale erkenning: “Wij wisten in het verleden al drie gouden en een zilveren medailles in de wacht te slepen. Omdat de concurrentie alsmaar toeneemt, was het niet vanzelfsprekend dat wij ook deze keer in de prijzen zouden vallen. Van de meer dan 3.900 bieren die dit jaar aan de World Beer Cup deelnamen, waren er 101 afkomstig uit België. Acht daarvan werden bekroond, waaronder onze Oude Geuze alsook die van collega Oud Beersel. Ik ben dan ook heel blij dat twee brouwerijen uit de Zennevallei de eerste en de tweede plaats voor hun rekening nemen.”
 
Boon verwerkt voor zijn oude geuze uitsluitend zelfgebrouwen lambiek. 90 percent van het mengsel bestaat uit malse lambiek, die minimum 18 maanden oud is. Daar wordt zo’n 5 percent karaktervolle oude lambiek van drie jaar en nog eens 5 percent heel jonge lambiek aan toegevoegd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2012
Felix Merckx
Repro E P
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief