Veteranen van FC BUIZINGEN lopen al 20 jaar achter een balletje

C21

Veteranen van FC BUIZINGEN lopen al 20 jaar achter een balletje

Editiepajot_halle_buizingen_foto_olaf
Foto © Olaf
 

De veteranen van FC Buizingen organiseren hun jaarlijkse barbecue op zaterdag 9 en zondag 10 juni op het terrein Biezeput (Pallieterweidestraat) Buizingen. Zij bestaan ook 20 jaar. Reden genoeg om met deze ‘straffe’ mannen wat beter kennis te maken.

De veteranen van FC Buizingen speelden dit seizoen weer 28 wedstrijden tegen de ploegen uit de regio. Zo speelden ze nog een galawedstrijd op SK Leeuw begin mei tegen de kampioensploeg van 10 jaar geleden met de gebroeders Willemyns enz.. De ploeg bestaat al ruim 20 jaar. Coach Peter Musch nam de fakkel over in 2001 en heeft nog altijd tal van spelers. Dit jaar had hij pech met enkele gekwetsten en afwezigen die wegens professionele doeleinden soms niet op vrijdagavond aanwezig konden zijn. Maar toch was hij elke week met 12 tot 13 spelers als de wedstrijd begon.
Peter Musch: “Het is soms zwoegen en bellen. Sommige bellen of smssen af op vrijdagnamiddag en dan moet je beginnen te sleutelen maar toch heb ik nog altijd spelers die ik enkele uren voor de wedstrijd kan opbellen als ik er niet genoeg heb o.a. van onze eerste ploeg van zondagnamiddag. Sommige spelers begrijpen gewoon niet hoeveel tijd je hier soms insteekt om alles te organiseren en voor te bereiden”.
WIM SOUTAER
Zijn kern telt 25 spelers, elk jaar sluiten er zich nog aan waaronder dit jaar er nog 3 spelers bijkwamen. Ook de Vlaamse zanger Wim Soutaer die als hij niet optreedt bijna elke week aanwezig is.
Coach Peter Musch: “Hij is een echte werker en vechter voor de bal is in het middenveld. Hij is immers nog vrij snel ook. Wim is al aan zijn vierde seizoen bezig hier op FC Buizingen. Af en toe pikt hij zijn goaltje mee. Wim komt hier doodgraag en smijt de stress hiermee van zich af. Hij bracht ook een vriend aan als speler hier bij de veteranen van FC Buizingen”.
De oudste speler van coach Peter Musch is Ghilain Maillard die op 62-jarige leeftijd nog steeds actief is. “Als Ghilain speelt is het tot de laatste minuut van de wedstrijd, een harde speler die steeds eerste op de bal is, ik doe mijn hoed hiervoor af voor deze man die op deze leeftijd nog speelt” zegt de coach.
Naast de veteranen van FC Buizingen heeft het bestuur nog de eerste ploeg spelen op zondagnamiddag namelijk in de eerste afdeling van KVV Vlaams Brabant. De eerste ploeg van FC Buizingen had ook te kampen met 6 gekwetsten en moest af en toe opdraven met 10 spelers. Maar toch vochten ze en eindigden op de zevende plaats.
De barbecue heeft plaats op zaterdag 9 juni (van 16u tot 21u00) en zondag 10 juni (van 11u00 tot 20u00) en gaat door op het terrein Biezeput (Pallieterweidestraat) te 1501 Buizingen
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2012
Felix Merckx
Olaf Feldberg
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief