HALLE - Geleide hond op bezoek in de Klim-Op

C21

HALLE - Geleide hond op bezoek in de Klim-Op

Editiepajot_halle_hond_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Kris Vangramberen en zijn hond Gwenny kwamop bezoek in het eerste en tweede leerjaar van de Klim-op te Lembeek en dat in het kader van de lessen godsdienst. Kris werd uitgenodigd door juf Maria en de kinderen om te komen vertellen over het leven met een visuele handicap.

 Voor Kris betekent zijn hond Gwenny heel veel. Enkele jaren geleden was Kris reeds te gast in Lembeek, toen nog met de hond Isar. De leerlingen zijn sinds dan fervente spaarders van plastieken dopjes van drankflessen. Met de opbrengst van die dopjes wordt immers de opleiding van blinde geleide honden betaald.
 ‘Na de dood van Isar legden wij hier nog een dopjestapijt als hulde aan Isar’, vertelt juf Maria. Wekelijks zijn er leerlingen die dopjes meebrengen en sinds twee haar hebben we ook een container staan op het containerpark waar alle Halse burgers terecht kunnen met hun dopjes. Regelmatig worden die dopjes naar Ternat gebracht waar de recyclagefirma ze komt ophalen.
 Met de opbrengst van de dopjes kon Kris zeer snel een nieuwe hond krijgen. Die heeft hij zeker nodig om zelfstandig te kunnen functioneren. Dankzij Gwenny geraakte Kris vandaag op eigen houtje met de trein van Leuven naar Halle en straks weer terug. ‘Zonder Gwenny zou mijn leven er heel anders uitzien’, weet Kris te vertellen. 
Na de getuigenis van Kris zullen deze leerlingen wellicht ook beginnen met het verzamelen van dopjes. 
Graag nodig ik jullie uit om een kijkje te komen nemen en mee te genieten van Kris’ getuigenis in het eerste en/of tweede leerjaar.    We verwachten jullie morgen, dinsdag 15 mei tussen 13.25u en 15.15u in de Klim-op te Lembeek, A.Puesstraat 46 te Halle. Er kunnen doorlopend foto’s gemaakt worden van Kris en Gwenny met de leerlingen van het eerste of tweede leerjaar.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief