HALLE- Sportdienst wuifde Cecile uit

C21

HALLE- Sportdienst wuifde Cecile uit

Editiepajot_halle_cecile_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Poetsvrouw en conciërge van sportcomplex De Bres Cecile Ghijssels  gaat op 1 juni met pensioen. De mensen van de sportdienst wilden dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan en bouwden een feestje waarvan Cecile niets wist. Naast de sportdienst waren er ook sportclubs aanwezig die gebruik maken van het sportcomplex.

Met bloemen en geschenken werd zij bedankt voor haar jarenlange inzet. Zij was een onmisbare schakel in het goed functioneren van het hele sportcomplex; alles was steeds goed opgeblonken en de sportclubs konden in het weekend steeds op haar rekenen.
Cecile kwam in dienst op 1 oktober 1985. Sportfunctionaris Freddy Vandercammen, die bijna gelijktijdig met haar in dienst kwam haalde enkele anekdotes op. Zo werd zij in het begin van haar loopbaan geconfronteerd met een bomalarm. Later bleek dat het bomalarm aan de politie gemeld werd met een publiek telefoontoestel die in het sportcomplex stond. Het gebeurde tijdens een basketmatch.
Ook bluste zij tal van brandjes die ontstonden in de toiletten. Dat gebeurde in de tijd dat daar nog mocht gerookt worden. Het is ook dank zij Cecile dat bij de grote overstromingen er geen water in de kelder kwam van het sportcomplex. Daar lag het stadarchief opgeborgen. Zij had ook een stem die klonk als een klok. Men kan haar horen van de ene kant van het sportcomplex tot aan de andere kant.
Cecile en haar man gaan nu terug naar Pepingen wonen. Daar zal ze zich met hart en ziel bezig houden met de voetbalclub, waarvan haar echtgenoot ook secretaris is.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mei 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 02 mei 2024
Marc Sluys | 02 mei 2024
Marc Sluys | 01 mei 2024

archief