HALLE - Medaille van verdienste voor Nicole Destrijcker

C21

HALLE - Medaille van verdienste voor Nicole Destrijcker

Editiepajot_halle_hofmaarschalken_foto_olaf
Foto © Olaf
 

Nicole Destrijcker, penningmeester van de Hofmaarschalken en Hofdames Halle kreeg in de raadzaal van het stadhuis van Halle, de kleine gouden medaille voor verdienste van Vlaams-Brabant overhandigd door gedeputeerde Walter Zelderloo.

Een medaille voor verdienste van Vlaams-Brabant (klein model) in goud wordt toegekend aan de voorzitter, de ondervoorzitter(s), de secretaris, de penningmeester, de erevoorzitter, de ere-ondervoorzitter(s), de eresecretaris en de erepenningmeester van een vereniging na 20 jaar onbezoldigde activiteit in de vereniging.
Nicole Destrijcker werd Hofdame in 1991 en heeft zich vanaf dan ingezet binnen de Orde van Hofmaarschalken en Hofdames. Ze zetelt sinds 1994 in het bestuur van de Orde. Het is ook haar verdienste dat de Orde sinds 2002 opnieuw Hofmaarschalkenparen aanstelt.
Tijdens het welkomstwoord van Werner Mertens, ondervoorzitter van de Orde, werd er stilgestaan bij het feit dat Nicole Destrijcker in 2006 zwaar verbrand raakte na een werkongeval aan de handen en de bovenrug, waardoor ze meer dan een jaar in het ziekenhuis moest verblijven. Ook tijdens deze periode heeft ze de Orde proberen bij te staan met raad en daad.
In 2011 werd Nicole Destrijcker samen met haar Hofmaarschalk Omer van Molle nog gevierd tijdens het Oenstellingsgala als Jubileumpaar ter gelegenheid van hun 20 jaar Hofmaarschalk en Hofdame van Halle.
Het Hofmaarschalkenpaar Peter II en Kelly I overhandigde haar namens de Orde een schilderij met een zelfportret. Het schilderwerk is een ontwerp van Prinses Saskia II.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2012
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief