Malakoftoren is nu het paradijsplekje van HALLE

C21

Malakoftoren is nu het paradijsplekje van HALLE

Editiepajot_halle_malakoftoren_opnieuw_ingezonden_foto
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_halle_malakof_2
Ingezonden foto
 

De Malakofftoren in het natuurdomein van Lembeek werd vorig jaar door het Regionaal Landschap Zenne, Zuun en Zoniën uitgeroepen tot Hals paradijsplekje. Onder de regenvlagen werd dat nu geofficialiseerd.

De Malakofftoren is een nagebouwde middeleeuws ogende wachttoren uit 1854, nu ingebed in een natuurdomein met bos en bloemrijke graslanden.. Vandaag kijkt men vanaf de kantelen uit over een landschap dat onder stedelijke druk staat. Niettemin kan men nog volop van het groen proeven en is men er overdonderd door een oase van rust en natuur.
 In Lembeek wordt het gebied ook de verdronken toren of de grote Zenne genoemd. Het Malakoffdomein bestaat uit weide met de Malakofftoren. .
Het gebied is gevormd in een oude meander van de Zenne die werd afgesloten bij de bouw van het kanaal Brussel-Charleroi. Toch was niet alles fraai. Het gedeelte werd gebruikt als stort en de oude Zennearm heeft heel wat vuil water van Lembeek moeten ontvangen. Gelukkig zijn die problemen achter de rug en beheren ze deze plek als een natuurdomein.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jun 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief