HALLE - Woonpunt Zennevallei plant tegen 2020 de bouw van 250 woongelegenheden

C21

HALLE - Woonpunt Zennevallei plant tegen 2020 de bouw van 250 woongelegenheden

Editiepajot_halle_woonpunt_foto_merckx
Voorzitter Oscar Decoster en directeur Karel Gutschoven bij de bijna afgewerkte appartementen aan de Watertoren. (Foto © Felix Merckx)
 

Woonpunt Zennevallei plant de bouw van 250 woongelegenheden tegen 2020. Deze worden gespreid over 11 projecten. Deze liggen zowel in Halle als in Buizingen en Lembeek. Wij gaan even verder in op elk project.

BUIZINGEN
In Buizingen is er het project Langeveld op de oude Suzy site. Hier komen 46 wooneenheden. Allemaal appartementen en elk appartement heeft ook een parkeerplaats. Hier werd veel aandacht gegeven aan de toegankelijkheid van de appartementen. De werf start hier eind dit jaar en de nadruk ligt vooral op appartementen met 2 slaapkamers. Daar is ook de grootste vraag naar. In de onmiddellijke omgeving is er het project Watertoren. Hier komen 7 appartementen en de bouw hiervan is al ver gevorderd.
Ook in Buizingen is er het project Schoolgatweg. Hier komen 26 huurwoningen. 18 hiervan zullen te koop aangeboden worden en de andere 8 worden verhuurd.
HALLE
In Halle zijn er niet minder dan 6 projecten gepland. In Nederhem komen er 20 woongelegenheden. Allemaal appartementen die verhuurd worden.
In het Rivierenhof komen er 34 appartementen. Deze komen in de achterliggende zone.
In het Heuvelpark komen 27 woningen. Acht hiervan zullen verkocht worden. Dit worden Vlabinvest woningen, wat wil zeggen dat zij bestemd zijn voor huisgezinnen met een hoger inkomen. De bouw hiervan gaat dit jaar nog starten. Alle huizen gaan een tuintje hebben. Op een vergadering met de buurtbewoners kon men horen dat ze zeer positief staan tegen de bouw van deze woningen daar.
In de Arkenvest worden 22 appartementen gepland. Deze worden gekoppeld aan het winkelcentrum dat daar voorzien is. Zij komen boven de winkels aan de achterkant van de Molenborre.
In de wijk Stroppen wordt de Poort van Halle gebouwd. Hierin heeft Woonpunt Zennevallei 15 sociale huurappartementen gepland.
Aan ’t Parkske komen er 25 woongelegenheden. Het zijn kleinere appartementen voor oudere mensen. Zij zullen de druk verminderen op de vraag voor een sociaal appartement die r nu al in gebruik zijn in de Molenborre.
LEMBEEK
In de deelgemeente Lembeek plant Woonpunt Zennevallei twee projecten. Eén in de Veroonslinde en het andere in de Fonteinstraat. Op de Veroonslinde plant men 10 woongelegenheden. Deze komen op de plaats waar nu carnavalgroep De Maskottes zijn hangar heeft.
In de Fonteinstraat komen 19 appartementen op de grond van de oude bronsgieterij. De bouw hiervan is afhankelijk van de herziening van het BPA Lembeek Dorp.
Wanneer al deze planen gerealiseerd zijn beschikt Woonpunt Zennevallei over 1.250 appartementen en voldoen zij hiermede aan de normen van de Vlaamse Gemeenschap.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jun 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief