HALLE - Het laatste middagmaal van kleuterschool 't Parkske

C21

HALLE - Het laatste middagmaal van kleuterschool 't Parkske

Editiepajot_halle_parkske_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 

Ouders en leerkrachten kunnen er zich nog niet bij neerleggen dat het schooljaar 2012 – 2013 het laatste zal zijn voor kleuterschool ’t Parkske. Om dat zij vrezen dat er veel ouders hun kinderen nu al terugtrekken en er juffen gaan verdwijnen organiseerden zij in de speeltuin naast het schooltje een laatste middagmaal. Bij vele juffen kwam de emotie naar boven.

Omdat er nu al een tekort is aan kleuterscholen in Halle en men verwacht dat de nieuwe instroom van nieuwe kleuters zeer groot zal zijn vindt het oudercomité het onbegrijpelijk en onaanvaardbaar dat 't Parkske en daarmee de opvang van 80 kleuters moet verdwijnen en plaats moet ruimen voor een shoppingcenter met ondergrondse parking. 
De onmiddellijke sluiting hebben ze kunnen verijdelen door een fakkeltocht met 200 mensen maar na het schooljaar 2012-2013 gaat 't Parkske definitief toe.
Het afvloeien van kleuterjuffen laat de kleuterschool voor 2012-2013 vleugellam achter en maakt het voor de kinderen zeer verwarrend. De klassen zullen kleiner zijn wat dan weer in het voordeel is van de kleuters. Ongeveer 70% van de kleuterjuffen worden overgeplaatst naar andere scholen, deze zullen worden vervangen door tijdelijke juffen. 30% van de ouders van de kleuters wachten de zwanenzang niet af en hebben voor volgend schooljaar een andere oplossing hebben gezocht.
Voor volgend jaar worden er nog volop kinderen ingeschreven en op 29 augustus wordt er ook nog een opendeurdag gehouden. De mogelijke overname van ’t Parkske door het gemeenschapsonderwijs is ook nog hangende.
Het Parkske sluit dit schooljaar af met 65 kinderen. Achttien hiervan trekken volgend jaar naar het eerste studiejaar.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief