VARIA - AFS zoekt dringend 6 gastgezinnen in regio Brussel-Halle-Vilvoorde

C21

VARIA - AFS zoekt dringend 6 gastgezinnen in regio Brussel-Halle-Vilvoorde

Editiepajot_brussel_halle_vilvoorde_afs_ingezonden_foto
 

Eind augustus komen 160 jongeren van over heel de wereld met AFS op uitwisseling naar Vlaanderen. Deze wereldstudenten verblijven een jaar in een gastgezin, gaan hier naar school en leren onze cultuur in al haar aspecten kennen. AFS is in de regio Brussel-Halle-Vilvoorde dringend op zoek naar 6 gastgezinnen die een buitenlandse jongeren een warme thuis willen geven gedurende een aantal maanden.

AFS-gastgezinnen vormen de spil in de uitwisseling. Door hun verblijf in een gastgezin integreren ze zich gemakkelijk in de lokale gemeenschap. Ze volgen les in de lokale school, maken er vrienden, leren onze taal en leren omgaan met cultuurverschillen in hun nieuwe thuis.
Iedereen kan gastgezin worden, van jonge samenwonenden tot iets oudere mensen van wie de kinderen al het huis uit zijn. Ook alleenstaanden kunnen perfect gastouder worden. AFS gaat op zoek naar een gastzoon of -dochter die het best bij het gezin past. En het is absoluut geen vereiste om Spaans of Engels te kennen. Hoe sneller de wereldstudent Nederlands leert, hoe gemakkelijker de integratie loopt.
Als gastgezin haal je een stukje van de wereld in huis en maak je kennis met een andere cultuur. Maar het gaat veel verder dan dat. Het is een leerrijke ervaring om een buitenlandse jongere in huis te halen. De aanwezigheid van iemand met een andere achtergrond verruimt de blik van alle gezinsleden. Dingen die altijd als evident werden beschouwd, blijken dat misschien toch niet te zijn. De band die tussen de gastfamilie en het nieuwe gezinslid ontstaat, is hecht en voor het leven. Je krijgt er een zoon/broer of dochter/zus bij.
Geïnteresseerde wereldgezinnen kunnen zich aanmelden op www.afsvlaanderen.be  of op 015/79 50 10 of bij daniel.boydens@telenet.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 aug 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief