Kanaal Brussel-Charleroi met de boot verkennen vanuit HALLE

C21

Kanaal Brussel-Charleroi met de boot verkennen vanuit HALLE

Editiepajot_halle_ronquieres_vergezicht
Ingezonden foto
 

Halle, de meest zuidelijke gelegen Vlaamse stad, is vandaag zowat het belangrijkste vertrekpunt geworden van het bloeiend boot- en fietstoerisme op en langs het Zennekanaal en het nabijgelegen Henegouws Centrumkanaal. Deel uitmakend van de befaamde ABC- as (Antwerpen-Brussel-Charleroi), ooit de economische ruggengraat van de jonge ‘staat België’, onderging deze waterrijke streek, als gevolg van de stopzetting van de steenkooldelving en de neergang van de zware metaalnijverheid, een groot veranderingsproces dat haar …. groener en bijzonder attractief maakte voor toerisme en recreatie.

 
Na de hydraulische scheepsliften werd recent ook de mijnsite van Bois du Luc te La Louvière tot werelderfgoed van de Unesco opgewaardeerd.
De doorgang per schip over het Hellend vlak van Ronquieres (67 m niveauverschil) en door de enorme scheepslift van Strépy-Thieu (73 m niveauverschil) blijven beklijvende ervaringen. 
De streekprojecten “Kanaaltochten Brabant”, “Brussels bij Water” en “Circuits Brabant-Hainaut” bieden gezamenlijk nog wekelijks de gehele zomer (tot 30 september) op vaste dagen en uren 5 bootarrangementen aan om deze unieke streek tussen Halle, Tubize, Ittre, Ronquieres Seneffe, La Louvière en Strépy-Thieu te verkennen en te beleven.
 
De tochten worden standaard gegidst in het Nederlands/Frans. Op vraag is een verkorte Engelstalige samenvatting mogelijk. De boekingen en nautische uitvoering worden verzorgd door Rivertours. Omwille van de grote vraag worden deze tochten vanaf 1 augustus wekelijks aangeboden t/m 30 september.     
 
 
Elke week, nog tot eind september 2012.
Gegidste boottochten op de Route van de merkwaardige scheepsliften. Vertrek vanuit Halle, Tubize, Ronquières en Strépy. De gegidste boottochten over het unieke Hellend Vlak van Ronquières en door de vermaarde scheepslift van Strépy-Thieu behoren al langer tot de toppers van het dagtoerisme in eigen land.
Naast deze twee verbazingwekkende staaltjes van waterbouwkundig vernuft, blijft ook de natuur in deze centrale regio van ons land verrassen.
 
Weekprogramma: op woensdag – donderdag – vrijdag – zaterdag én zondag:
Familieuitstapje op woensdag. Varen van Halle naar Ittre en terug (3.5u)
Tijdens deze namiddagtocht van zowat 3,5u vaar je door het groene Vlaams- en Waals-Brabantse heuvelland en beleef je twee versassingen in de sluis van Lembeek vanop de eerste rij. Tijdens een korte halte (20 min.) aan de sluis van Ittre kan je even de benen strekken en naar het hogere sluisplateau klimmen, waar je beloond wordt met een prachtig panoramazicht.
 
Op donderdag: sportief uitstapje: VAREN & FIETSEN:
Varen van Halle tot beneden Ronquières en terug per fiets ! (4u)
Wie het Brabants heuvelland per boot én fiets wil verkennen kan op donderdagnamiddag inschepen voor een 3u durende boottocht tot de benedenzijde van het Hellend Vlak van Ronquières en keert na het varen fietsend terug. 
Met versassingen in de sluizen van Lembeek (7m verval) en Ittre (14m verval !).
Voor de terugkeer per fiets kan je het kanaal blijven volgen, maar alternatieve groene wegen en routes langs de knooppunten door de Zennevallei zijn mogelijk. Vertrek Halle – Suikerkaai: 13:00 – aankomst Ronquières: 16:30): volw. € 8 - kind (3 t/m 11j): € 6 – <3j.: gratis. De fiets kan op deze dag gratis op de boot !   
 
Op zondag vanuit Halle : alle spectaculaire ‘kunstwerken’ in één dagtocht
Ook op zondag kan je deze unieke vaarervaring meemaken, maar dan vanuit Halle.
Het gaat om een bus-bootcombinatie. Heenreis per bus naar Strépy-Thieu. Terugkeer per boot. 
Je zou op zondag zelfs kunnen spreken van een echte ‘all inclusive’, want naast het Hellend Vlak van Ronquières en de lift van Strépy-Thieu, krijg je als toemaatje ook een doorvaart door de grote sluis van Ittre (14m) en de sluis van Lembeek (7m) op je bord. Te La Louvière wordt ook een bezoek gebracht aan de oude hydraulische scheepsliften.
Vertrek / aankomst: Halle-Suikerkaai: (9:00 - 18:00): volw. € 30 - kind (3 t/m 11j): € 23 Kind <3j.: € 7.
 
Praktische info & reservatie
Eigen picknick kan mee aan boord. Er kan (op voorhand) ook een koude schotel (€ 10 of € 14) besteld worden. Voor alle tochten en voor maaltijden is reservatie nodig.
Het volledige programma op de route van de merkwaardige scheepsliften en vele andere gegidste boottochten vind je op www.rivertours.be
 
Voor info en reservatie kan je terecht het nr. 02 218 54 10 /053 72 94 40 of info@rivertours.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 aug 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief