HALLE - Pro natura vraagt inwoners om inspraak

C21

HALLE - Pro natura vraagt inwoners om inspraak

Editiepajot_halle_warande_foto_belaen
Foto's © Stijn Belaen
 
Editiepajot_halle_warande_2__foto_belaen
Foto's © Stijn Belaen
 

Pro natura staat in voor het beheer van de Warande in Essenbeek. De vereniging kreeg van de stad Halle nu de vraag een beheerplan te maken voor het park. Bij het opstellen van dat beheerplan wil het zovel mogelijk stadsdiensten betrekken en nu vraagt het ook de inspraak van de buurtbewoners.

In het voorjaar werd een stuurgroep samengeroepen om het beheerplan een eerste keer te bespreken. Verschillende natuurverenigingen en stadsdiensten zaten rond de tafel om de pijnpunten van het park te bespreken. Zij gingen op zoek naar een eerste schets van oplossingen. Ze willen het park vooral nieuw leven inblazen en bekender maken bij het grote publiek. Daarom werd er ook samen gezeten met sport- en jeugddienst. Beide stedelijke diensten hebben plannen met de accommodatie.
Tijdens de wandeling werd al snel duidelijk dat de buurtbewoners wel degelijk begaan zijn met het park. De opkomst was vrij groot en de opmerkingen waren meteen duidelijk. Zo werd meteen duidelijk dat de buurtbewoners vooral willen dat er geïnvesteerd wordt in de bekendheid van het park. De toegang is momenteel nogal verborgen en heeft meer weg van een grote oprit. De inwoners willen vooral dat veranderd zien. Ook de toegankelijkheid met rolstoel en kinderkoets lijkt een groot werkpunt te zijn.
Verder werd er ook opgemerkt dat er weinig infrastructuur is om uit te rusten. Tijdens de opmerkingen werd wel duidelijk dat het kaatsbalplein in de toekomst niet meer gebruikt zal worden aangezien Maesdal Pelote er mee ophoudt. De jeugddienst is dan weer van plan een speelparcours aan te leggen op het terrein. Alles zou daarbij wel in natuurlijke stijl worden aangelegd zodat het park geen geweld wordt aangedaan.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 sep 2012
Stijn Belaen
Stijn Belaen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief