Meer dan 17.000 schaatsers in HALLE

C21

Meer dan 17.000 schaatsers in HALLE

Editiepajot_halle_driekoningen_en_hun_taartjes_1
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_halle_driekoningen__1_
Ingezonden foto's
 

De ijspiste in Halle sloot gisteren zijn deuren voor dit jaar. Het bilan is meer dan positief. Een recordaantal schaatsers van 17.000 personen is naar de ijspiste gekomen. Ook de ongelukken tijdens het schaatsen zijn met de helft gedaald in vergelijking met verleden jaar.

Met het sluiten van de schaatspiste en de uittocht van de Drie Koningen door het centrum zitten de Winterkriebels er op. In Halle is men tevreden als men ook weet dat er bijna 30.000 personen naar de kerstparade zijn komen kijken. Toerisme Halle blikt nu al vooruit op de volgende winterkriebels.
De Drie Koningen deelden gisteren zo een 2.000 taartjes uit met een boon er in waarmede mooie prijzen te winnen waren.
Over het schaatsgebeuren hadden we een gesprek met Franske Dereymaeker, één van de organisatoren van ‘Halle schaatst’.
Franske Dereymaeker: “Ja het is enorm druk geweest dit jaar met enorme piekdagen van meer dan 1.100 schaatsers en alles is goed verlopen. De goede cijfers zijn ook te danken aan de feestdagen die ideaal vielen op een dinsdag met een brugdag. De weersomstandigheden vielen voor Halle goed mee en dat geeft ons een recordaantal van meer dan 17.000 schaatsers”.
Ook de schaatslessen die aan kinderen gegeven werden was een groot succes. De vier lessen waren bijna allemaal uitverkocht, waarna de kinderen dan vooral in de voormiddag terugkwamen om nog beter te leren schaatsen. Dan was er minder volk en waren er ook minder risico’s.
VERBETERINGEN
Er kan nog altijd verbeterd worden zegt Franske Dereymaeker: “Qua spreiding van bezoekers is het een uitdaging om dat beter te spreiden. In de namiddag zat de piste overvol en waren er niet genoeg schaatsen voorhanden. Er zal gepoogd worden om de mensen naar de voormiddag te laten komen schaatsen en ook tussen 18 en 21 uur ’s avonds. Dan was er nog ruimte genoeg om te schaatsen. Daarvoor moeten we nog iets vinden om de mensen dat te laten begrijpen”.
Ook over de veiligheid is men tevreden. Dit jaar had men de helft minder ongevallen dan vorig jaar en dat op zich vindt Frans Dereymaeker het meest positieve, plus dat men kon vaststellen dat er veel schaatsers van ver buiten Halle naar Halle zijn gekomen, die na de schaatsbeurt ook het centrum van Halle gingen bezoeken.
Franske Dereymaeker: “Ik ben zeer gelukkig. Als men dit zou blijven kunnen realiseren dan tekenen we daarvoor op voorhand. Het blijft een uitdaging om volgend jaar weer beter te gaan doen, maar ik zeg nog: het cijfergegeven op zich mag niet prioritair worden. Veiligheid en uitstraling voor Halle blijft nog steeds onze grootste uitstraling”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jan 2013
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief