HALLE krijgt een sociale campus

C21

HALLE krijgt een sociale campus

Schepencollege_2011_p200

Halle gaat een sociale campus krijgen. Het concept sociale campussen werd door de provincie Vlaams-Brabant gelanceerd op basis van een rapport waaruit blijkt dat de regio Vlaams-Brabant en in nog grotere mate het arrondissement Halle - Vilvoorde, waartoe Halle behoort, een blinde vlek is op het vlak van sociale dienstverlening.

Een sociale campus is een laagdrempelige klantvriendelijke locatie waar minstens 2 sociale organisaties zich samen vestigen. De diensten moeten er een kwalitatief en geïntegreerd hulpverleningsaanbod verstrekken aan de bevolking van de stad binnen het kader van het lokaal sociaal beleid.
Uit een bevraging van de sociale partners bleek dat er inderdaad nood is aan geschikte locaties om in Halle een werking uit te bouwen en werd sinds 2010 het project opgestart.
De doelstelling is dus dubbel: enerzijds het faciliteren van de huisvestingsmogelijkheden voor sociale organisaties die een werking willen uitbouwen in Halle en anderzijds ondersteuning bieden aan organisaties door middel van het ter beschikking stellen van lokalen in de sociale campus om bijkomende dienstverlening aan de bevolking aan te bieden door toegankelijke en centraal gelegen aangename ruimtes ter beschikking te stellen van hun werking en dit specifiek gericht naar de meest kwetsbare groepen.
Eén van de grote oorzaken is het gebrek aan geschikte en/of betaalbare huisvesting. Een sociale campus is een laagdrempelige klantvriendelijke locatie waar minstens 2 sociale organisaties zich samen vestigen. De diensten moeten er een kwalitatief en geïntegreerd hulpverleningsaanbod verstrekken aan de bevolking van de stad binnen het kader van het lokaal sociaal beleid.
Na consultatie van de sociale partners werd door het college de locatie Nederhem weerhouden en specifiek in de eerste fase het gelijkvloers van het appartementsgebouw met mogelijke uitbreiding naar de eerste verdieping indien dit noodzakelijk is voor de sociale partners.
Voordeel van deze locatie is dat het nieuwbouw betreft en anderzijds dat een gefaseerde werking mogelijk wordt. In het Nederhem project is de bouw van drie gelijke appartementsgebouwen voorzien waarbij het gelijkvloers kan gebruikt worden voor bureel/handel of gemeenschapsvoorzieningen.
Voor de realisatie van de sociale campus kan men rekenen op heel wat subsidies
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jan 2013
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief