HALLE - Gedichtendag in Heilig Hart&College

C21

HALLE - Gedichtendag in Heilig Hart&College

Editiepajot_halle_gedichtendag
Ingezonden foto
 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde het Heilig-Hart&College Halle hun eigen Gedichtendag. Aangezien het thema dit jaar ‘muziek’ was, hebben alle vijfde- en zesdejaars (zowel ASO, BSO als TSO) met hun klas een eigen muzikale versie gecreëerd van een gedicht (dat meestal geschreven werd door een leerling uit de klas).

De ene klas durfde het aan om het podium te betreden om te lezen, te zingen of muziek te spelen, de andere klas maakte op voorhand een filmpje. De leerlingen maakten van deze ‘muzikale versie’ vooral allemaal hun eigen versie, waardoor de creativiteit groot was en de ‘muzikale gedichten’ uiteenlopende vormen aannemen.
Op Gedichtendag werden deze creaties aan iedereen getoond en werd per leerjaar een winnaar bekendgemaakt..
Daarnaast schreven de leerlingen van het vijfde en het zesde jaar op voorhand allemaal een gedicht met als thema ‘muziek’. Daaruit selecteerde een jury van leerkrachten de 10 beste, die vervolgens werden omhoog gehangen zodat gestemd kon worden op het beste gedicht.
Degene die dit jaar het beste gedicht geschreven heeft, is Louise De Cort uit 5HUMB (d.i. Humane Wetenschappen). Zij wint een boekenbon én haar gedicht wordt ook op een banner gedrukt die aan het  schoolgebouw bevestigd wordt. De winnaars van de muzikale realisaties van de gedichten zijn 5 Toerisme en 6 LWE-MWE (Latijn-Wetenschappen/ Modene Talen-Wetenschappen). Zij winnen een VIP-filmavond in het auditorium van de school.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jan 2013
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief