HALLE - Gehoord op de gemeenteraad

C21

HALLE - Gehoord op de gemeenteraad

Schepencollege_202011_20p200
Repro EP

Jeroen Hofmans (N-Va) neemt ontslag in de gemeenteraad, sportaccommodaties in de brandweerkazerne wordt ter beschikking gesteld van stads- en politiepersoneel. Voor het plaatsen van een houten schutting moet men geen vergunning meer vragen en vrachtwagens mogen niet meer parkeren aan de sportinfrastructuur op het Kruisveld. Stroppenconcerten worden geëvalueerd.

-Jeroen Hofmans (N-Va) heeft zijn ontslag ingediend als gemeenteraadslid en wordt vervangen door Brigitte Moyson. Hofmans gaat zetelen in de OCMW-raad.
-Sportaccommodaties in de nieuwe brandweerkazerne (fitnesszaal en openluchtsportcentrum) gaan ter beschikking gesteld worden voor erkende Halse sportclubs en voor het politie- en stadspersoneel. Reserveren hiervoor kan op de stedelijke sportdienst
-In de schoot van de gemeenteraad worden 4 raadscommissies opgericht. In deze commissie gaan 3 stemgerechtigde leden van CD&V zetelen, 2 van de Sp.a, 1 van de Open-VLD en 3 van de N-Va. De fracties Groen, Vlaams Belang en UF hebben elk een lid met raadgevende stem.
-Voor het plaatsen van een houten schutting moet men geen vergunning meer hebben. Dit is het gevolg van belangrijke wijzigingen voor afsluitingen in de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening.
-Op de parking aan de sportinfrastructuur op het Kruisveld wordt een parkeerverbod ingevoerd voor vrachtwagens.
-Stroppenconcerten worden geëvalueerd
Het College van burgemeester en schepenen heeft beslist om het contract met vzw Divers, die instaat voor de organisatie van de stroppenconcerten, vanaf 2014 te beëindigen. Dit laat het stadsbestuur toe om het project Stroppenconcerten grondig te kunnen evalueren en eventueel te kunnen heronderhandelen over de voorwaarden van het contract of mogelijke alternatieven te onderzoeken. In 2013 gaan de stroppenconcerten gewoon door.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2013
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief