HALLE - Hugo Swalus en Olympic Essenbeek Halle krijgen “Persprijs Ivo Blijkers”

C21

HALLE - Hugo Swalus en Olympic Essenbeek Halle krijgen “Persprijs Ivo Blijkers”

Editiepajot_halle_persprijs_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_persprijs_2__foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Olympic Essenbeek Halle en in het bijzonder hun secretaris Hugo Swalus werden door de Halse Persclub verkozen als ‘Persoon van het jaar 2012’ in Halle. De twee andere genomineerden die voor de ‘Persprijs Ivo Blijkers’ in aanmerking kwamen waren Guy Provost die na 18 jaar stopte met zijn café De Kring in Lembeek en de Wijngeuzen

 Hugo is de schoonzoon van Jan Steenhouwer die 75 jaar terug aan de basis lag van de start van OEH. Al heel vroeg werd hij secretaris van OEH, een job die hij tot op heden doet. Zo was hij ook één van de bezielers en organisatoren van 50 jaar OEH en bleef hij de achter de schermen de drijvende kracht. Hugo beheerst de gave om de bestuursleden, lopers en trainers met elkaar te verbinden. Zijn administratie is een voorbeeld, steeds in orde en tijdig klaar voor de officiële instanties, zoals de Vlaamse Atletiekliga. O E H is op zichzelf een monument in het sport- en verenigingsleven in Halle. Zij tellen meer dan 600 leden en hebben zowel oog voor topsporters als recreanten. Zij tellen tal van kampioenen in hun rangen en  zijn ook gekend voor hun organisaties.
Met de “Persprijs Ivo Blijkers” beloont de Halse Persclub jaarlijks een persoon of vereniging die Halle het afgelopen jaar in het nieuws bracht. De leden van de persclub hadden 17 kandidaturen ingediend. Na een eerste stemming bleven Guy Provost en de Wijngeuzen over.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief