HALLE - Wijkcomité Sint-Rochus met ludieke actie voor meer zebrapaden

C21

HALLE - Wijkcomité Sint-Rochus met ludieke actie voor meer zebrapaden

Editiepajoit_halle_wijkcomit___1
Ingezonden foto's
 
Editiepajoit_halle_wijkcomit___2
Ingezonden foto's
 

Wijkcomité Sint-Rochus heeft een ludieke actie gehouden in de wijk met betrekking tot de verkeersveiligheid. Ze willen dat het verkeer in hun buurt veiliger wordt en dan vooral in de omgeving van de twee scholen die de wijk telt.

Voor de actie hadden ze een uitrolbaar zebrapad gemaakt en ze hebben de kinderen van een school op de Halleweg daarop laten een gevaarlijk kruispunt overstappen. Volgens het comité is dat één van de punten op de wijk waar een zebrapad niet zou misstaan. De scholen zijn ook vragende partij om een aantal veilige punten te voorzien waar kinderen wettelijk gegarandeerd worden dat ze voorrang hebben om over te stappen.
De stad is niet zinnens om bijkomende zeebrapaden te laten aanbrengen
Het wijkcomité St-Rochus werd opgericht vanuit de ongerustheid van wijkbewoners, scholen, lokale verenigingen en handelaars over de leefbaarheid van de wijk in de brede zin van het woord. Zij willen meer en beter betrokken worden bij het beleid dat uitgestippeld wordt. Ze denken dat een thema als leefbaarheid start bij het actief betrekken van bewoners.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2013
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief