HALLE - Expo ‘Met Cardijn op weg’ in het Zuidwestbrabants Museum

C21

HALLE - Expo ‘Met Cardijn op weg’ in het Zuidwestbrabants Museum

Oud_jezuitencollege_foto_merckx
Foto Merckx

Nog tot 31 oktober loopt in het Zuidwestbrabants Museum de expo ‘Met Cardijn op weg’ over Kardinaal Cardijn en de KAJ. Heel wat foto’s, publicaties en documenten illustreren Cardijns band met Halle, de werking van de KAJ en de (inter)nationale bijeenkomsten van de beweging. Ook de Lourdesbedevaart van 1965, waaraan 900 Hallenaren deelnamen, komt uitgebreid aan bod.

Deze expo is een samenwerking van de vzw Kardinaal Cardijn en de Erfgoedcel Pajottenland & Zennevallei. Ook belangrijk is de inbreng van vele Hallenaren die de voorbije maanden foto’s en documenten hebben bezorgd. Wie nog materiaal over Cardijn en de KAJ heeft, kan hiervoor nog altijd contact opnemen met het Zuidwestbrabants Museum door te mailen naar museum@halle.be .
Groepen kunnen de tentoonstelling elke dag bezoeken na afspraak. Individuele bezoekers zijn welkom op zondag van 14 tot 17 uur. In juli en augustus zijn er bijkomende openingsmomenten op zaterdag van 14 tot 17 uur en zondag van 10 tot 12 uur. Een catalogus over deze expo met nooit eerder gebruikt beeldmateriaal is vanaf 12 mei te verkrijgen in het museum en in het toerismekantoor, Grote Markt 1 in Halle. 
Wil je meer informatie rond de expo ‘Met Cardijn op weg’, surf dan naar www.streekmuseum-halle.be , mail naar museum@halle.be of bel 02 365 97 65.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief