HALLE - Sporta viert zijn tafeltenniskampioenen

C21

HALLE - Sporta viert zijn tafeltenniskampioenen

Editiepajot_halle_tafeltennis
Ingezonden foto
 

In Lembeek (Halle) vond de kampioenenviering van de Sporta-Raad voor tafeltennis plaats . Tafeltennisclub Sint-Veroon organiseerde de viering. De tafeltenniskampioenen van de   provincie Vlaams-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werden gehuldigd.

De Sporta-federatie vzw is een erkende sportfederatie. Zij begeleidt, informeert, groepeert en ondersteunt recreatieve sportclubs. Daarnaast organiseert zij zelf recreatieve sportbeoefening. Zowel in competities als losse sportieve activiteiten. Als doel stelt zij zich om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de lichamelijke in- en ontspanning, ontplooiing en de sociale contacten die recreatieve sportbeweging genereert.
Provinciaal Sporta voorzitter Igor Bagare leidde de plechtigheden in Lembeek. “Het tafeltennisseizoen is achter de rug. De competitie is afgewerkt en alle tornooien zijn gespeeld. Tijd om de kampioenen te huldigen. Ook de betere jeugdspelers krijgen vandaag een trofee. Ik ben zeer tevreden over de opkomst in Lembeek. Ik wens de club St.-Veroon te bedanken voor de hartelijke ontvangst en goede voorbereiding van de kampioenenviering.”
Francis Berckmans, voorzitter van St.-Veroon: “We zijn blij dit jaar gastheer te kunnen zijn voor Sporta. We proberen al jaren om meer jongeren warm te maken voor deze prachtige sport. Dit jaar ging er ook een jeugdcompetitie door en het doet ons dan ook bijzonder plezier dat Maxim Van Den Broucke en Natasha Kelchtermans van onze club in de prijzen zijn gevallen. We hebben ook twee provinciale kampioenen in onze rangen, Paul Siperius in de NG-reeks en Karel Dammans in de D-reeks. Met Robby Meurisse en Ronny Derdelinckx haalden we de Jean Heylenbosch beker binnen. Tristan Derdelinckx werd mooi tweede in tweede afdeling wat de individuele overwinningen betreft. Ook heel wat andere spelers behaalden mooie ereplaatsen. We wensen natuurlijk ook alle andere clubs en spelers van harte proficiat met de behaalde resultaten.”
Igor Bagare, “tafeltennis is misschien niet de meest hippe sport in onze regio maar we organiseren wel ieder jaar opnieuw een imposante competitie voor jeugd, senioren en veteranen aangevuld met bekercompetities, federale en clubtornooien, enkel- en dubbelkampioenschappen. Voor elk niveau en voor elke leeftijd. Onze sport is zeer democratisch en heel vlot toegankelijk. Zowel recreatief als competitief komt men volop aan zijn trekken. Nieuwe spelers zijn in elke club van harte welkom en er wordt heel wat aandacht besteed aan de opleiding van nieuwelingen, ongeacht de leeftijd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mei 2013
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief