HALLE - Metallica voor jarige Servais

C21

HALLE - Metallica voor jarige Servais

Editiepajot_halle_servaisconcert_2013_foto_ingezonden__1_
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_halle_servaisconcert_2013_foto_ingezonden__2_
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_halle_servaisconcert_2013_foto_ingezonden
Ingezonden foto's
 

De muziek van de Halse cellist François Servais is tot op vandaag over de hele wereld bekend. Servais’ 206e verjaardag werd  in Halle gevierd met een bijzonder concert, het veertiende in de reeks ‘Servaisconcerten’ van de vzw Servais en cc ‘t Vondel.

Het Duo Eden Olsi Leka en Samia Bousbaïne – speelde onder meer de Fantaisie opus 1 voor cello en harp van Servais. Die compositie werd pas enkele maanden geleden opnieuw uitgegeven in Californië, op basis van de oude uitgave van 1838 uit de Halse Servaiscollectie. De vier dames van het Cellokwartet Occello/2 - Lena Torre, Leire Antonañzas, Judith Groen en Elisabeth Sturtewagen – namen het tweede deel voor hun rekening. Ze brachten enkele pareltjes voor vier cello’s, zoals de Souvenir de Curis van Guillaume Paque en het Pensée Elégiaque van Servais’ leerling Jules de Swert.
Ook het slot viel bijzonder in de smaak: twee werken van de heavy metal band Metallica, in de versie van de Finse groep Apocalyptica. De Raadzaal van het nieuwe stadhuis was volledig gevuld met muziekliefhebbers uit het hele land.
Nu is het uitkijken naar het Servaisconcert van 23 november 2013. Didier Poskin en Viviane Spanoghe, allebei docent aan het Conservatorium van Brussel, brengen dan een volledig Belgisch programma. Dé ontdekking worden de 6 Etudes van Servais, die in Halle hun terugkeer op het internationale repertoire inzetten. Meer info bij de vzw Servais: www.servais-vzw.org of 0499 33 51 51.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2013
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief