HALLE - Lionsclub Kasteel van Gaasbeek geeft 10 defibrillatoren aan scholen en sportclubs

C21

HALLE - Lionsclub Kasteel van Gaasbeek geeft 10 defibrillatoren aan scholen en sportclubs

Editiepajot_halle_defibrillaztor_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_brugado_2_foto_olaf
Foto's © Olaf
 
Editiepajot_halle_brugado_3_fotoolaf
Foto's © Olaf
 

Lionsclub Kasteel van Gaasbeek heeft bijzondere aandacht voor de Halse jeugd. In dat kader hebben zij  10 Automatische Externe Defibrillatoren geschonken aan o.a. Halse scholen en sportclubs. Want 1 of 2 minuten kunnen het verschil maken…

Een AED is een draagbaar toestel dat een elektrische shok aan het hart toedient nij levensbedreigende hartritmestoornissen. Het analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen.
Sinds 2006 is er in België trouwens een specifiek wetgevend kader rond defibrillatoren, en dat bestaat maar in een handvol landen.
Volgende scholen kregen een defibrillator: Zilverberk Sint-Rochus, Don Bosco (2), Heilig Hart&College (2), Atheneum/GLTT en KTA Pro Technica. Verder was er nog een toestel voor Turnclub Start 65 uit Buizingen, Sint-Veronusturnkring Lembeek en voor der jeugd van SK Halle.
LC Kasteel van Gaasbeek werd opgericht in 1975. Twee van de stichtende leden ziin vandaag nog steeds actief in de club.
De club organiseert jaarlijks een aantal activiteiten, waarvan de opbrengst wordt geschonken aan haar sociale projecten. Tijdens haar 38-iarig bestaan schonk deze serviceclub club meer dan € 700.000 euro aan giften.
In 2012 kregen volgende verenigingen een steun van Lions Club Kasteel van Gaasbeek: The Jonathan Foundation, Buurthuis Ommekaar – Buizingen, De Floere - gezinsvervangend tehuis, Kerstvreugde Halle, Dagcentrum De Wip – Halle, Rode Kruis - afdeling Halle, Revalidatiecentrum Pajottenland, Zuster Rachel De Baerdemaecker en de voetbalploeg van BuSO Don Bosco.
In 2012 schonken zij in totaal 30.000 euro aan bovenvermelde verenigingen. Voor dit jaar zullen 60.000 euro in totaal schenken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jun 2013
Felix Merckx
Felix Merckx en foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief