HALLE - Veel onkruid in wijk Nieuw-Rodenem

C21

HALLE - Veel onkruid in wijk Nieuw-Rodenem

Editiepajot_halle_nieuw_rodenem_1
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_halle_nieuw_rodenem_2
Ingezonden foto's
 

Halle promoot onkruid in de wijk Nieuw-Rodenem, zegt de plaatselijke vriendenkring en individuele bewoners van de wijk Nieuw-Rodenem. Na meerdere contacten met de verantwoordelijken, blijft het onkruid hoogtij vieren in Heuvelpark en Veldstraat.

 Victor Denayer van de vriendenkring Nieuw-Rodenem: “Zowel de stad als Woonpunt Zennevallei zijn blijkbaar al een hele tijd met verlof want grasmaaien gebeurt niet (Heuvelpark ter hoogte van nrs. 14 - 20) en distels bloeien weelderig achter de huizen op Veldstraat 22 - 24. Van distels is nochtans geweten dat die direct moeten verwijderd worden. Ook in de 'bunkers' voor de nieuwe woningen in de Veldstraat, wordt het onkruid flink gepromoot. Toch ook één positief punt melden: de beplanting van de 'groene daken' op deze nieuwe woningen, is wel mooi”
Sinds de uitbreiding van de wijk wordt er ook veel meer aan sluikstorten gedaan, iets wat vroeger bijna onbestaande was, zegt men bij de vriendenkring.
De stadsdiensten hebben eerstdaags een afspraak met de firma Brankaer om de toestand te bespreken. Hierin gaan ze zeker benadrukken dat alles niet verloopt volgens de verwachtingen en er onmiddellijk dient ingegrepen te worden.
Volgens burgemeester Dirk Pieters (CD&V) ligt een deel van de toestand ook bij de verantwoordelijkheid van Woonpunt Zennevallei.

Ook van Oscar Decoster, voorzitter van Woonpunt Zennevallei kregen wij een antwoord. In verband met het groen onderhoud zijn er bij Woonpunt Zennevallei geen vragen, brieven of mails toegekomen of maw. zij werden niet geraadpleegd door de Vriendenkring over het groen.

Oscar Decoster: “Maar goed, dat neemt niet weg dat we onze rol ter zake wel degelijk moeten spelen : zo werd onmiddellijk opdracht gegeven aan onze groendienst alle distels van onze percelen te verwijderen en dat is intussen ook gebeurd; er werd contact opgenomen met de stedelijke diensten en ook deze hebben de aannemer van de stad onmiddellijk aangeschreven om hun percelen onder handen te nemen. Wat het onderhoud van onze daken in de Veldstraat betreft, het groen heeft daar zijn charme en oogt zelfs mooi aan (persoonlijke indruk)en er werd aan de aannemer zoals jaarlijks gevraagd na de bloeiperiode van de bloemen en struiken onderhoud te doen einde augustus begin september.
Het groenonderhoud, en de percelen afbakenen tussen de eigendommen van de stad en deze van Woonpunt is reeds in overleg met de Groendienst en openbare werken besproken. Aan de hand van duidelijke schetsen zal het in de toekomst wellicht ook voor de groendienst van de stad iets eenvoudiger worden om richtlijnen te geven aan de aannemer die de onderhoudsbeurten moet uitvoeren”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 aug 2013
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief