HALLE - Duatlon Sint-Rochus: Geert Van Poucke en Ilse Geldhof zijn opnieuw de winnaars

C21

HALLE - Duatlon Sint-Rochus: Geert Van Poucke en Ilse Geldhof zijn opnieuw de winnaars

Editiepajot_halle_duatlon_1_foto_merckx
De winnaars van de duatlon. (Foto's © Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_duatlon_2_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_duatlon_3_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_duatlon_4_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_duatlon_5_fotomerckx
Foto's © Felix Merckx
 

Voor de eerste keer was de organisatie van de Halse jeugd- en avondduatlon in handen van de  vzw Renkoekoek. Deze jonge organisatie zag het levenslicht in januari 2013 en is een uitloper van enkele atleten die sinds 3 jaar de OEH Veldloop organiseren. De winnaars vanb dit jaar Gert Van Poucke (Wachtebeke) en Ilse Geldhof (Boezingen) wonnen ook verleden jaar de duatlon in Halle

Ilse Geldhof liep van start tot aankomst aan de leiding, terwijl Gert Van Poucke het tot op de finishe moest uitvechten. Beiden zijn aangesloten bij Energy team Zuidwest en waren zeer enthousiast over het Halse parcours. Ilse Geldhof betwiste de Halse duatlon als voorbereiding op andere wedstrijden. Zij is Belgisch kampioen zowel op de korte als de lange afstand. Gert kwam speciaal uit Frankrijk over om de duatlon van Halle te komen betwisten. Beiden wonnen ook verleden jaar de duatlon.
Ook de locatie was anders. Vertrek en aankomst was dit jaar op en rond het stationsplein. De organisatie gaf de voorkeur aan deze aanpak omwille van logistieke en veiligheidsredenen. Zo liep het afsluitende loopparcours van de avondduatlon niet langer door de Sint-Rochuswijk, maar langs het Stationsplein, Nederhem en de Graankaai richting Vogelpers. Op die manier hoopt de organisatie te vermijden dat lopers en fietsers elkaar zouden kunnen hinderen.
De opbrengst van deze duatlon gaat naar een goed doel, en dat is de vzw De Wip. Vanuit het dagcentrum willen ze hulp bieden aan gezinnen met minderjarige kinderen (6-18j.) die zich in een problematische opvoedingssituatie bevinden.
Zoals ook de vorige jaren kwam eerst de jeugd aan bod om kennis te maken met deze sportvorm. Daarna verschenen zo een 250 mannen en vrouwen aan der startlijn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 aug 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief