HALLE - Taalbad neemt uitbreiding

C21

HALLE - Taalbad neemt uitbreiding

Taalbad_p200
Repro EP

Sinds 2007 organiseert Schoolopbouwwerk Halle elke zomervakantie het Taalbad. Een vrijwilligersploeg van monitoren voorziet voor 120 kinderen een speels en talig programma. In kleine groepen gaan ze aan de slag met het Nederlands, al knutselend, in sportactiviteiten, via toneel, muziek,… Het project wil zich niet langer enkel richten op de taalverwerving bij kinderen tijdens de vakantie, maar dit ook doortrekken naar de thuis- en schoolomgeving

Het vertrouwde taalbad wordt vanaf dit jaar omgedoopt naar (H)Alle Talen. Het project wil zich niet langer enkel richten op de taalverwerving bij kinderen tijdens de vakantie, maar dit ook doortrekken naar de thuis- en schoolomgeving.
Jaar na jaar werd al intensiever met ouders gewerkt in de vorm van koffiemomenten, een uitgebreid onthaal, open-taalbad-momenten, toonmomenten,…
In 2013 wordt de ouderwerking nog meer uitgebreid. Niet enkel kinderen kunnen inschrijven om deel te nemen aan taalactiviteiten, maar ook hun ouders. Drie voormiddagen krijgen ze de kans om hun Nederlands bij te schaven aan de hand van themagesprekken, informatiesessies rond taal en opvoeding en meespeelmomenten met de kinderen.
Om (H)Alle Talen in goede banen te leiden werkt Schoolopbouwwerk ook dit jaar samen met andere partners. Groep Intro Vlaams-Brabant vzw voorziet in de ondersteuning van de monitoren en is verantwoordelijk voor de kinderwerking te Stroppen. Daarnaast leiden de Halse basisscholen, het OCMW en andere welzijnspartners de gezinnen toe naar het schoolopbouwwerk.
De activiteiten zullen dit jaar plaatsvinden op de twee locaties: Stroppen en Lembeek van 19 tot en met 30 augustus. Tussen 9 uur en 16 uur organiseren de monitoren activiteiten voor kinderen uit de Halse kleuterklassen en 1e en 2e leerjaar. Op 22 augustus zijn er uitstappen voorzien naar Mong Blok en het Spruitenbal.
Op 30 augustus sluiten we om 14.30 uur af met een showmoment in de raadzaal van het stadhuis. Dit is de apotheose van twee weken taalstimulerende activiteiten.
Het project mag jaarlijks rekenen op de steun van de stad Halle, voor de uitbreiding van de ouderwerking werden bijkomende subsidies verkregen via het Federaal impulsfond voor het migrantenbeleid.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 aug 2013
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief