Louis Thevenet of dé peintre maudit van HALLE

C21

Louis Thevenet of dé peintre maudit van HALLE

Editiepajot_halle_wouters_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Hallenaar Rik Wouters schreef een boek over Louis Thevenet of “dé peintre maudit van Halle”. De Halse kunstschilder leefde van 1884 tot 1930 en te Halle stierf. Naast een vertaling van een werk over Thevenet, geschreven door René Lyr schrijft Wouters zelf drie andere bijdragen over Thevenet.

Rik Wouters: “Het grootste deel van het boek bevat mijn vertaling van de biografie “Mon ami Louis Thévenet” van René Lyr uit 1945. Ze wordt vervolledigd met meer dan 300 voetnoten waarin ik de lezer help om Lyrs boek voluit te begrijpen en om Thevenet nog beter dan bij Lyr te leren kennen, doorgronden en plaatsen in zijn eigen-tijd. Tevens confronteer ik gegevens uit Lyrs boek met andere uitspraken van Lyr”.
Daarnaast bevat het boek nog 3 andere bijdragen over Thevenet:
-in “Over L. THEVENET (zoals hij zijn schilderijen ondertekende)” schetst Rik Wouters zijn leven en situeert hij hem als kunstenaar;
-in “Over “Mon Ami Louis Thévenet” van René Lyr” heeft hij het over Lyr en zijn biografie;
-in “L. THEVENET peintre maudit?” zegt hij waarom hij Thevenet een Halse peintre maudit of vervloekte of miskende schilder noemt.
Het boek kan besteld worden door overschrijving van 20,00 euro voor inwoners van 1500 Halle en 21,50 euro voor anderen op rekeningnummer BE40 0631 0503 4463 van Wouters te 1500 Halle met vermelding van “BCN” én het leveringsadres. Vanaf volgende week ook te koop bij "Toerisme Halle", Grote Markt te 1500 Halle.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 aug 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief