Broederschap van O.L.V van HALLE heropgericht

C21

Broederschap van O.L.V van HALLE heropgericht

Editiepajot_hazlle_broederschap_1_foto_merckx
De stichtende leden van de vernieuwde broederschap (Foto's © Felix Merckx)
 
Editiepajot_hazlle_broederschap_2_foto_merckx
Deken Decoster bij de ondertekening van de akte. (Foto's © Felix Merckx)
 
Editiepajot_hazlle_broederschap_3_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_hazlle_broederschap_4_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 

In Halle is officiële stichting van de Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw van Halle een feit. Dat gebeurde op de eerste zondag van september en dat is een bewuste keuze. De eerste zondag van september is immers dé dag van de broederschappen.

In vroeger tijden kwamen de bevoorrechte broederschappen op die zondag naar Halle om er het beeld te dragen langs de Weg-Om en langs hun kapel. Met deze datumkeuze willen ze  aanknopen met de eeuwenoude traditie van de broederschappen die gestart in de 14de eeuw.
De stichting begon met een mis in de Emmaüskerk. Daarna trok men in stoet met het beeld van de zwarte madonna naar de basiliek waar in de bidkapel de officiële stichting door ging. Er werd dazazr ook een nieuw logo onthuld.
De Broederschap wil het verhaal van de Mariaprocessie opnieuw doen leven in de Halle en daarbuiten. Zowel het inhoudelijke verhaal (de geschiedenis van Halle en de rol van Onze-Lieve-Vrouw hierin) en de geschiedenis van de Mariaprocessie op zich als historisch feit.
Johan Vencken: “De Broederschap wil de bedevaart naar Onze-Lieve-Vrouw van Halle opnieuw extra gaan stimuleren. De bedevaart is onlosmakelijk verbonden met de devotie van Onze-Lieve-Vrouw van Halle en de processie. De roots van de processie zitten immers in het ontstaan van de broederschappen in Halle en heel West-Europa”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 sep 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief