HALLE - Verenigingen maken zich zorgen over verkoop Albertsite

C21

HALLE - Verenigingen maken zich zorgen over verkoop Albertsite

Editiepajot_halle_albertschool_foto_merckx
De Albertsite. (Foto © Felix Merckx)

Turnkring Populaire, Capoeira Vlaanderen en Wijkcomité St-Rochus hebben in een schrijven aan het Halse schnepencollege hun bezorgdheid gemeld over de plannen die het stadsbestuur heeft om de school aan de Albertstraat te verkopen.

 Allereerst is het vreemd om zulke belangrijke informatie per toeval te moeten vernemen. Ze denken dat de huurders en gebruikers waaronder turnkring Populaire die al meer dan 60 jaar zijn werking heeft kunnen uitbouwen in de turnzaal van het complex toch op een meer persoonlijke manier op de hoogte konden worden gebracht. Ook nadat de organisaties die gebruik maken van de Albertsite het nieuws vernamen, zijn zij zelf actief op zoek moeten gaan naar meer informatie.
Van een echte hedendaagse centrumstad mogen de burgers toch een actievere en directere manier van communiceren verwachten.
 
Ze kunnen ook niet begrijpen dat recent in de pers werd vermeld dat er in Halle een schrijnende nood aan klaslokalen is en de stad dat tegelijk twee schoolgebouwen verkoopt.
Verder ontbreekt een realistisch alternatief voor de verenigingen die momenteel gebruik maken van de site.
 
Er bestaan in Halle weinig of geen zalen die zijn uitgerust voor bv. een turnkring met veel eigen materiaal (dat soms verankert moet worden in de vloer) en een dagelijkse (7 op 7) werking. Uiteindelijk zal dit gevolgen hebben voor de leden, waarvan sommige zullen afhaken wegens een verhoging van de tarieven die tot nu toe bewust sociaal werden gehouden.
 
Het belangrijkste argument is echter het belang van het verenigingsleven voor een wijk en het tekort aan ruimte om activiteiten te organiseren door die verenigingen. Zo wordt ook de inrichting van de verenigingslokalen onder de kerk op de lange baan geschoven.
De site is dagelijks bezet en er is zelfs een overbevraging, organisaties worden afgewezen omdat er geen plek meer is. Daarbij is er een tekort aan veilige speelplekken voor kinderen en jongeren. De afgesloten speelplaats en schoollokalen zouden zich hier perfect toe kunnen lenen.
 
Met dit schrijven willen ze een pleidooi houden voor het behoud en de verdere uitbouw van de Albertsite tot een volwaardig en centraal gelegen wijkcentrum. Een plek waar men in eerste instantie blijft terecht kunnen voor turnen, capoeira, kaatsbal, repetities, muziekschool, sport, tentoonstellingen, spelen uit de regen en speelpleinwerking.
 
In een latere fase misschien ook een plek die kan uitgroeien tot een bloeiend wijkcentrum waarmee het stadsbestuur een keuze maakt vóór zijn bewoners en verenigingen, zelfs in budgetaire moeilijke tijden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 sep 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief