HALLE - Mark Demesmaeker nodigde Europa uit in de Vlaamse Rand

C21

HALLE - Mark Demesmaeker nodigde Europa uit in de Vlaamse Rand

Editiepajot_halle_mesmaeker_foto_merck
Foto © Felix Merckx
 

Hallenaar en Europees parlementslid Mark Demesmaeker (N-VA) bracht met een aantal Europese parlementsleden en medewerkers van de Europese Vrije Allieantie een bezoek aan het Pajottenland. Op het programma: bezoeken aan het kasteel van Gaasbeek, Coloma en de stad Halle.

Mark Demesmaeker wilde met dit bezoek de klemtoon leggen op het Vlaamse en groene karakter van de Rand: "De aanwezigheid van Europese en andere internationale instellingen kan een troef zijn voor Vlaanderen en onze hoofdstad. Dat de Vlaamse Rand hierdoor verder onder druk komt te staan, verontrust mij enorm. Europese ambtenaren zoeken de rust van de groene rand op om een leven op te bouwen en krijgen ten onrechte het gevoel in een tweetalige of erger nog Franstalige omgeving te wonen. Wat niet verwonderlijk is wanneer je weet dat zij zich bijna uitsluitend laten informeren door Franstalige media."
In het Europees Parlement spaart Demesmaeker kosten noch moeite om zijn collega's attent te maken op het Nederlandstalige karakter van dit prachtig stukje Vlaanderen. "Europese Parlementsleden kennen meestal alleen het traject tussen de luchthaven, het Parlement en hun hotel in Brussel. Ik toonde hen dat op een boogscheut daarvandaan een Vlaamse streek ligt die vecht om zijn identiteit. Ik toonde hen enkele groene pareltjes en het centrum van Halle, waar de groep ook uitgebreid kon kennismaken met enkele typische streekproducten. Tussendoor informeerde ik hen over het probleem van de groeiende "ontnederlandsing" van onze regio.
In Halle kregen ze in de basiliek een voorstelling van ‘ Het Mysterie van de Bouwmeesters’, gingen ze streekbieren en streekproducten proeven.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 sep 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief