HALLE - Artsenkring start met prikactie tegen griep

C21

HALLE - Artsenkring start met prikactie tegen griep

Editiepajot_halle_inenting_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Artsenkring Halle en Omgeving vzw start met de prikactie tegen griep. Dit jaar gaat er bijzondere aandacht naar zwangere vrouwen. Op de voorstelling waren er aanwezig die zich lieten vaccineren. Het is van groot belang dat mensen blijven gesensibiliseerd worden voor de gevaren van griep, zeggen ze bij Artsenkring Halle en Omgeving.

De doelgroep (65-plussers, zwangere vrouwen, chronisch zieken,…) moet zich jaarlijks blijven vaccineren. Naar aanleiding van de lancering van de Vlaamse Griepcampagne van het Vlaamse Griepplatform willen de huisartsen, de verpleegkundigen en kinesisten samen met LOGO Zenneland vzw het goede voorbeeld geven. Zorgverleners konden voor de tiende keer een gratis griepvaccin komen halen in het Medisch Huis.
Dit jaar gaat speciale aandacht uit naar zwangere vrouwen. Enkele mama’s in spé lieten zich voor de camera’s laten vaccineren. Vorige jaren is de respons op de actie en op de mediacampagne zeer goed onthaald geweest. Vandaar dat ze deze stunt jaarlijks wensen te herhalen. Zwangere vrouwen is een risicogroep en hebben 7 keer meer de kans om bij griep opgenomen te worden in het ziekenhuis dan een gewone sterveling.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 okt 2013
Felix Merckx
Fekix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief