HALLE - Harmonie nam afscheid van zijn dirigent

C21

HALLE - Harmonie nam afscheid van zijn dirigent

Editiepajot_jo_schelkens
Ingezonden foto
 

De Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia nam afscheid van haar dirigent Jo Schelkens. Dat deed ze tijdens het jaarlijks aperitiefconcert in ’t Vondel. De dirigent stond bijna 10 jaar aan het roer van het orkest.

Op 24 januari 2004 doorstond de toen nog piepjonge dirigent zijn vuurdoop met glans. Het concert stond in het thema van Jacques Brel met een gastzanger en band. Het was even zoeken naar het juiste evenwicht voor beide partijen. Daarna stonden tal van uitdagingen op het programma: een filmconcert met gemonteerde en getimede beelden, zangeres Jo Lemaire en diverse solisten. De sterkte van Jo lag er vooral in om met een frisse kijk muziek te selecteren die geschikt was voor de harmonie. Hij bracht het orkest in contact met nieuwe, onbekende, maar zeer getalenteerde solisten die nu (inter)nationale faam genieten.
De K.H. Ste.-Cecilia is ontstaan in 1790 en heeft een rijk gevulde geschiedenis. Men kan stellen dat de harmonie steeds een goede band heeft gehad met haar dirigenten. Sinds 1881 was Jo Schelkens slechts de 7de dirigent in het rijtje. Het bestuur staat nu voor de enorme uitdaging om een geschikte opvolger te selecteren.
Intussen werkt de harmonie verder aan haar toekomst. Jeugdorkest ’t Harmonieke heeft heel wat plannen voor 2014. Zo staat er onder andere een jeugdorkestendag op het programma met jeugdorkesten uit de streek. Voor een groter project in mei zijn ze nog op zoek naar andere verenigingen uit diverse kunstvormen om een groter muzikaal project op poten te zetten. Interesse om mee te werken? Contacteer dan info@khhalle.be  voor meer informatie.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 nov 2013
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief