HALLE - Winterstrooiplan wordt lichtjes aangepast

C21

HALLE - Winterstrooiplan wordt lichtjes aangepast

Zoutstrooier_p200
EP

Het strooiplan dat twee jaar geleden gelanceerd werd in Halle, zal tijdens de komende winterperiode grotendeels hetzelfde blijven. Er werden nog een aantal straten toegevoegd omwille van een mogelijk gevaarlijke helling bij sneeuw of ijzel. Het gaat om de Krokusstraat, Eglantierstraat, Villalaan, Aardslokkerserf, Steenstraat kruispunt met Arenberg, Houtveld, Jubellaan, Fonteinstraat/Zuiderstraat.

Het doel van het strooiplan is om de invalswegen en belangrijkste locaties ijs- en sneeuwvrij te houden. Om de grootst mogelijke bewegingsvrijheid te bieden, geeft het strooiplan voorrang aan de invalswegen en de belangrijkste locaties in de stad: het stadscentrum, het deel van Sint-Rochus dat aan de spoorweg grenst, wegen van hogere categorie, hellingen met veel verkeer, buslijnen, de omgeving van de drie treinstations, de schoolomgevingen, het stadhuis, de politie, de brandweer, het ziekenhuis en de rusthuizen. Op marktdagen komen ook de marktpleinen aan bod en ook de kerkhoven worden niet vergeten.
In woonwijken zonder doorgaand verkeer en straten met een verblijfsfunctie wordt in eerste instantie niet meer gestrooid. Ze zorgen er wel voor dat iedereen in zijn nabijheid een straat vindt waar gestrooid werd. Slechts bij aanhoudende sneeuwval of ijzelvorming en afhankelijk van de hoeveelheid zout kan het stadsbestuur beslissen hier toch te strooien. De straten in bos, natuur- of landbouwgebied worden nooit gestrooid.
Het strooiplan wordt bekend gemaakt aan de scholen zodat zij de routes van hun schoolbussen kunnen aanpassen en deze kunnen meedelen aan de ouders. Dit is de beste garantie dat de schoolbussen kunnen blijven rijden.
Om de veiligheid van de fietsers zoveel mogelijk te garanderen worden de fietspaden bestrooid. De stad strooit ook op de voetpaden langs stadseigendommen. De voetpaden, onderdoorgangen, passerellen, hellingen en trappen in de stationsomgevingen van Halle, Buizingen en Lembeek worden door de NMBS of door de stad bestrooid.
In zeer bijzondere omstandigheden kan het stadsbestuur het noodstrooiplan invoeren, bijvoorbeeld bij zoutschaarste. Dit zal slechts gebeuren na overleg tussen de burgemeester, de schepen van openbare werken en de politie. In dit geval worden enkel de hoofdwegen bestrooid om een basiscirculatie door de stad mogelijk te maken, voornamelijk tijdens de ochtend- en avondspits.
Het strooiplan kan niet alles oplossen. Bij plotse onvoorziene overlast kan men tijdens de werkuren bellen naar de dienst openbare werken. Buiten de kantooruren kan men de politie contacteren op het nummer 02 363 93 00.
Het volledige winterstrooiplan kan men raadplegen op www.halle.be/winterstrooiplan .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2013
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief