HALLE - Babycenter bestaat 100 jaar

C21

HALLE - Babycenter bestaat 100 jaar

Editiepajot_halle_verdood_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / zaterdag werd er met de klanten geklonken op hun 100 jaar
 

Babycenter in de Basiliekstraat 29 in Halle bestaat 100 jaar. Christine Verhulst, de huidige uitbaatster is de vierde generatie die in de winkel staat. Onlangs werd de zaak vernieuwd en een stukje bijgebouwd. Op 3 verdiepingen vindt men echt alles voor de baby. In Halle is de zaak vooral als ‘bij Verdoodt’ gekend.

Op de gelijkvloers is er hardware en kleding. Op de 2de afdeling is er de afdeling geboortelijsten; kinderwagens, parken en kinderstoelen en op de 3de verdieping staan baby en jeugdkamers, bedjes en matrassen
Stichter van dat alles was Eugène Verdoodt. Hij begon in 1913 met kinderwagens, naaimachines en fietsen te verkopen. Later kwamen daar nog andere artikelen bij en de winkel noemde ‘Bazar Verdoodt’. Men kon er dan ook terecht voor kinderspeelgoed, tassen, portefeuilles, valiezen voor soldaten, boekentassen, zaklampen en zelfs grasmaaiers.
Een constante was er dat gedurende de 100 jaar er steeds kinderwagens verkocht werden en zelfs onder de merknaam ‘Verdoodt’.
In 1966 is men dan begonnen met allerlei babyartikelen en kinderkamers. Nu vindt men in babycenter werkelijk alles wat te maken heeft met de baby. Zij zijn ook gespecialiseerd in geboortelijsten. Voor de honderdste verjaardag van de zaak krijgt men bij het neerleggen van een geboortelijst tussen 14 en 30 december een reisbed en een draagtas voor de baby. Voor een geboortelijst neer te leggen kan men ook terecht op http://babycenter.geboortelijst.be men kan ook doopsuiker en geboortekaartjes bestellen.
Op 14 en 15 december zijn er opendeurdagen met speciale promoties en veel nieuwigheden
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief