HALLE - Kerstman deelt 1.500 euro uit

C21

HALLE - Kerstman deelt 1.500 euro uit

Editiepajot_halle_kerstman_2_foto_merckx
Archief Felix Merckx
 

De Winterkriebels komen eraan in Halle. Vanaf dit weekend tot en met het eerste weekend van januari komt Halle met een activiteitenprogramma om U tegen te zeggen. Open Zondagen, Winterrommelmarkten, Kerstiviteiten, de intocht van de Kerstman met zijn elfjes en rendieren, Halle Schaatst en ga zo maar door. Tijd voor een bezoekje aan de pittoreske Vlaamse stad met haar basiliek, gezellige straatjes en leuke winkeltjes. Tijdens de intrede van de Kerstman op 21 december gaat hij 1.500 euro uitdelen.

De Winterkriebels beginnen met Halle Schaatst dat de deuren opent op vrijdag 13 december aan het Stationsplein. De schaatspiste blijft dit jaar maar liefst een maand open, en sluit pas op zondag 12 januari de deuren. Halle Schaatst hing aan een zijden draadje, maar dankzij de inzet van Halle Events vzw werd er weer een nieuw elan gegeven aan het evenement. De schaatspiste is elke dag open van 10 u tot 21 u, en nakaarten kan in de Kerstkroeg tot 22 u. Een ticket kost 6 euro.
Elk weekend vanaf 14 december delen de Verenigde Handelaars Halle gratis glühwein uit, en voor de kinderen is er warme chocolademelk voorzien aan de 6 standjes die in de stad verspreid staan. In totaal werd bijna 2.000 liter voorzien. De drankjes kunnen gehaald worden met bonnetjes die door de handelaars aan hun klanten worden uitgedeeld. Op zondag 15, 22 en 29 december zijn bovendien alle winkels open van 14 u tot 18 u, om iedereen de kans te geven leuke eindejaarsattenties te scoren voor familie en vrienden.
Maar de VHH laaft niet enkel uw dorst. Op zaterdag 14, zondag 22 en zaterdag 28 december brengen de acteurs van Comedy Club sfeer in de Halse straten met seizoensgebonden acts. We willen verder niks verklappen, maar weten zeker dat de uitgebeelde situaties momenten van herkenning zullen opleveren en een glimlach op vele gezichten.
De Kerstiviteiten gaan elk weekend door op de terrassen van de Grote Markt, en op zaterdag 13, 14 en 15 december verzorgen de serviceclubs een aantal activiteiten op het plein voor het Oud- Jezuïetencollege.
Op zaterdag 21 december is het dan de beurt aan de Kerstman, die omstreeks 15 u op zijn slede de stad komt binnengegleden, getrokken door Rudolf en zijn andere rendieren, en begeleid door bekoorlijke elfjes. Die elfjes delen feeërieke ballonnen uit aan de kleinsten langsheen het parcours dat loopt van de Ninoofsesteenweg over de Beestenmarkt, naar de Maandagmarkt, de Basiliekstraat en de Grote markt, waar de Kerstman zijn slede parkeert. Van daar gaat het te voet naar de Klinkaert en de Brusselpoort. Als de Kerstman zijn slede weer ophaalt op de Grote Markt, passeert hij langs de Melkstraat, gaat richting Volpestraat naar de Minderbroedersstraat, het Oudstrijdersplein, de Theunckensstraat en de Bergensesteenweg om terug uit te komen in de Basiliekstraat. Langsheen zijn pad deelt de Kerstman cadeaucheques uit van 5 euro, voor een totale waarde van meer dan 1500 euro! Geld dat u kan besteden bij de vele aangesloten handelaars die de cadeaucheque aanvaarden.
Maar ook als alle zoenen voor het nieuwe jaar al uitgedeeld zijn, stopt het niet in Halle. Op vrijdag 3 januari 2014 gaan officieel de wintersolden van start en kan de koopjesjacht beginnen. Op zondag 5 januari geeft de VHH tussen 14 u en 18 u meer dan 2.000 Driekoningentaartjes weg. Niet te gulzig weghappen, is ons advies, want in 20 taartjes zit een papiertje met een nummer van 1 tot 20 erop. Nummer 1 krijgt de Gouden Boon, ter waarde van 500 euro, dit jaar aangeboden door juwelier Bosmans. Voor de volgende 19 nummertjes zijn ook prijzen voorzien.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 dec 2013
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief