Ronde Tafel HALLE zocht één nieuw sociaal project en kreeg er twee

C21

Ronde Tafel HALLE zocht één nieuw sociaal project en kreeg er twee

Tafelrondekopie
EP

De Ronde Tafel Halle is een serviceclub van jonge mannen, een club die bijna 50 jaar bestaat en die elk jaar geld inzamelt om een Hals sociaal project te ondersteunen. Projecten zoals De Hoeve, De Okkernoot, Huize Ter Loo, Levenslijn, Jeugdcentrum Stroppen en vele anderen genoten de afgelopen 50 jaar hun steun of beter de steun van de Hallenaar, want elk jaar was de inbreng voor deze acties massaal.

Naast de structurele steun aan alleenstaande initiatieven trachten ze elk jaar 1 groot sociaal project in de bloemen te zetten. Vele Hallenaars zijn van ver of dichtbij betrokken in sociale projecten of verenigingen met een sociaal doel, of lopen rond met schitterende ideeën om iets voor onze mooie stad op sociaal gebied te verwezenlijken. De prijs is goed voor 5.000 euro. De vele ingediende projecten werden door de leden gelezen en het beste project krijgt de 5.000 euro. Bij de inzendingen waren er dit jaar twee inzendingen die de leden ferm charmeerden en ze hebben dan maar beslist om twee cheques van 2.500 euro te geven. Eén cheque was er voor Buurtwerk Halle en een tweede voor Smile To Me.
Buurtwerk Halle heeft nu twee projecten. Het eerste is in het Windmoleken dat al in gebruik is. In de wijk Vogelweelde werd een nieuw buurthuis in gebruik genomen. Het gewonnen geld gaat gebruikt worden voor de inrichting van hun nieuw buurthuis.
De andere laureaat was Smile to me. Dit is een feitelijke vereniging, opgericht door 2 mama’s, Nathalie Rahoens en Carine Singelé, van kind(eren) met een zware fysieke handicap uit Sint-Pieters Leeuw en Heikruis. Alle jaren organiseren zij een animatienamiddag voor kinderen met een zwaar fysieke handicap. Het ter plaatse brengen van de kinderen naar de zaal waar het feest gehouden wordt is steeds moeilijk, en met gewonnen geld gaan ze nu gebruiken om de kinderen naar het feest te brengen
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 dec 2013
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief