HALLE - Ook de jeugd mag carnaval vieren

C21

HALLE - Ook de jeugd mag carnaval vieren

Editiepajot_halle_halattraction_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

De jeugd is de toekomst en zet het werk voort. De jeugd krijgt dan ook de kans om het carnavalsfeest op een iets kleinere schaal, maar daarom niet minderwaardig om mee te vieren en dat één week voor het grote carnaval (22 maart). Ook zij verkiezen dan hun prinsenpaar in ’t Vondel.

Een hele namiddag vol plezier, muziek, dans en animatie...Diezelfde namiddag wordt hun eigen mini-prinsenpaar voor carnaval Halle 2014 verkozen. Een aantal korte proeven en een act op het grote podium beslissen wie een week later in de stoet mag meerijden in de prinsenwagen. 4 jongens en 6 meisjes stelden zich kandidaat om naar de fel begeerde titel te strijden.
Nieuw dit jaar is dat ze kindercarnaval niet onder een thema organiseren zoals voorheen. Halattraction is van menig dat men een kind, kind moeten laten zijn en aan iedereen de kans moeten geven om de fantasie de vrije loop te laten. Iedereen komt naar kindercarnaval zoals hij of zij dat het leukste vind.
TEKENWEDSTRIJD VERVANGT DE KLEURWEDSTRIJD
Kinderen hebben een rijke fantasie, dat is gekend en bewezen. Halattraction wil die fantasie gebruiken om carnaval door kinderogen te zien.
Tot vorig jaar hebben zij de kinderen een inkleurtekening aangeboden, die zij naar eigen aanvoelen konden inkleuren. Ze stappen af van dit concept en laten de kinderen vertrekken van een volledig wit blad. De leerlingen van de Halse secundaire scholen kregen reeds de kans om artistiek uit de hoek te komen bij de preventiecampagne rond de bierviltjes. Nu is het de beurt aan de leerlingen van de kleuter en lagere scholen van Groot Halle. Deelnemen kan tot de leeftijd van 12 jaar en is volledig gratis.
De opdracht luidt als volgt: Maak een tekening over carnaval. Vertel in de tekening wat jij het aller leukst vind aan dit grote feest. Misschien is dat de stoet, misschien de kermis, misschien de gekke kostuums,... laat je fantasie de vrije loop en laat zien hoe jij carnaval wilt vieren.
Alle kunstwerken kunnen tot het carnavalweekend ingeleverd worden op volgend adres: Halattraction tekenwedstrijd, Prinsenbos 46 te 1502 Lembeek
Vergeet zeker niet volgende belangrijke gegevens op de tekeningen te vermelden: Naam en voornaam, leeftijd, school en klas van de kunstenaar(es) samen met het adres en e-mailadres om de uitnodiging van de prijsuitreiking te bezorgen.
Uit alle inzendingen kiest de jury de laureaten, verdeeld in volgende categorieën: 0 tot 5 )aar, 6 tot 8 jaar en 9 tot 12 jaar.
OFFICIELE OPENING VAN DE CARNAVALFOOR
Eén week voor het carnavalsweekend, opent de carnavalskermis voor de eerste keer. Daags na kindercarnaval wordt deze kermis officieel geopend door het splinternieuwe mini-prinsen-paar, vergezeld van een meter en peter uit de kermiswereld. Afspraak op zondag 23 maart, om 14u33 op de Grote Markt en ze vertrekken in stoetlangs de vele kermisattracties.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 feb 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief