HALLE - Menschen in den Grooten Oorlog

C21

HALLE - Menschen in den Grooten Oorlog

Tinne_ruysschaert
Ingezonden foto

"Menschen in den grooten oorlog" is een nieuwe voorstelling van Tine Ruysschaert waarin zij echt gebeurde feiten uit de eerste wereldoorlog aan mekaar rijgt, verhalen over stille tranen en verborgen verdriet van mensen in oorlogstijd. Met dit programma komt ze op maandag 17 februari naar het O.L.V-Centrum in Halle.

Samen met Bart Cafmeyer brengt Tine Ruysschaert verhalen van ontwrichte mensenlevens. Een paar slijkerige bottines, een piano en twee stoelen als attributen, soberder kan haast niet. Woordkunstenaars Tine en Bart brengen elk een aantal monologen. Ze kruipen in de huid van tal van personages uit die oorlogsjaren 14-18: de bibliothecaris die de boeken van de Leuvense universiteit in vlammen ziet opgaan, de brancardier in gewetensnood, de soldaat, de aalmoezenier, de verpleegster, de herbergierster, de dochter die uit een kortstondige relatie met een soldaat werd geboren.
Behalve het verhaal van wie gewond werd of sneuvelde, brengt 'Menschen in den grooten oorlog' vooral dat van iedereen die moest omgaan met verdriet en gemis.
Nu en dan begeleidt Arnold Sercu de tekst muzikaal of zingen de acteurs samen.
De voorstelling begint met een moeder die zich zorgen maakt over haar drie zonen, ergens stervend aan het front, zonder dat ze hen kan bijstaan. De verhaallijn werd uitgetekend door Benjamin Sercu, wiens grootvader als model stond voor het kernverhaal, een schoolmeester die brancardier werd aan het front.
Dit optreden van Tine Ruysschaert vindt plaats op maandag 17 februari om 20.00 a. in het O.L.Vrouwcentrum te Halle. De toegang bedraagt 8 euro, er zijn geen kaarten in voorverkoop. De organisatie berust bij de parochieploeg van Sint Martinus Halle.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 feb 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief