HALLE - Halattraction steunt Centrum voor Menswelzijn

C21

HALLE - Halattraction steunt Centrum voor Menswelzijn

Editiepajot_halle_goede_doel_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Sinds het ontstaan van Halattraction in 1905, steunt de vereniging elk jaar een goed doel. Vanaf 2010 om precies te zijn, steunt Halattraction, in samenwerking met de Halse carnavalgemeenschap, het Centrum voor Menswelzijn. De keuze ligt voor de hand. Zij vinden het heel belangrijk om mensen uit eigen streek te steunen en te helpen.

De vrijwilligers van het Centrum voor Menswelzijn ontvangen kansarme en minderbedeelde streekgenoten in hun kantoren. Aan de hand van de ernst van hun situatie worden zij met allerhande producten verder geholpen. Eens per maand wordt daar nog boven op voor on- geveer 250 personen een voedselpakket samengesteld.
Wie wil, kan de mensen van het centrum helpen in hun strijd tegen armoede. Op de verzamellijst voor de verdeling staan onder andere pasta, voedingswaren in blik ofbrikverpakking, bokalen of conserven met groenten, koffie, melk, chocolade, suiker, water,...Naast voedingswaren en drank worden ook middelen voorzien om de menselijke hygiëne te garanderen. Zeep, shampoo en tandpasta staan klaar in de verdeelrekken.
Bart Mary van Halattraction: “In deze winterperiode heeft iedereen recht om zich warm aan te kleden. Hiervoor komt het centrum ook tussenbeide. Van schoeisel tot sjaals en mutsen, broeken, vesten, pulls en hemden,... noem maar op. Wat niet versleten of beschadigd is komt in aanmerking”. Naar
kinder- en babykleding, speelgoed en luiers is er een grote vraag. Kleine huisraad wordt eveneens verzameld om te verdelen onder de kansarme medemensen. Men kan het Centrum voor Menswelzijn via telefoon, op het nummer 021356.09.92 bereiken of men kan ter plaatse langsgaan op de Brusselsesteenweg 132 - 1500 Halle
Ten voordele van het Centrum voor Menswelzijn gaat Halle dit jaar terug medailles en pins van Halattraction verkopen. Een pin kost 3 euro en een medaille 10 euro. Zij zijn te verkrijgen bij Las Fiestas op de Bergensesteenweg, Cardano in de Basiliekstraat, café Oud-Rodenem en in de carnavalswinkel van Theo en Trinette op de Sint-Rochusstraat.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 feb 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief