HALLE - Speelnatuur in Warandepark

C21

HALLE - Speelnatuur in Warandepark

Editiepajot_halle_maasdal_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_maasdal_2_foto_merckx
Foto(s Felix Merckx
 

De stad Halle is gestart met de aanleg van avontuurlijke “speelnatuur” in het Warandepark. Momenteel is er een gebrek aan speelgelegenheid in dit park, en de financiële middelen ontbreken om er een klassieke speeltuin aan te leggen. Dat belette de stadsdiensten (diensten jeugd en openbare werken) niet om creatief aan de slag te gaan en toch speelgelegenheid te creëren in het park.

Inrichting speelzone 1 (eerste afgebakende speelzone voorkant kaatsbalveld) komt een indianendorp. De werken worden uitgevoerd met recuperatiemateriaal van beheerswerken aan het Warandepark. Er wordt een takkenril geplaatst, er komt een wilgenhut, er worden stamschijven geplaats en men zal er ook een stammentheater creëren. Natuursteenblokken worden er geplaatst als zit- en speelelement. Normaal moet deze fase tegen het paasverlof klaar zijn.
Ook in speelzone 2 (tweede open speelzone achterkant kaatsbalveld) komt er een indianendorp en de werken worden ook uitgevoerd met recuperatiemateriaal van beheerswerken aan het Warandepark De plaats wordt ingevuld zoals speelzone 1, maar hier worden hoge sparren gezet die men wil omvormen tot totempalen die de jongeren dan moeten schilderen.
 De werken hier gaan in uitvoering na goedkeuring beheerplan en uitvoering van beheerswerken aan de waterrijke zone kant tuinen Kasteelstraat (najaar/winter 2014/2015)
Op woensdag 16 april gat er van 14 tot 16 uur in het Warandepark een workshop aanleg speelnatuur Warandepark door onder begeleiding van Pro Natura. Op het programma staat nestkastjes bouwen, insectenhotel bouwen, vlechtwerk en takkenrillen maken. Max 30 kinderen tussen 8 en 12 jaar
Info en inschrijvingen bij de Jeugddienst Halle, Leide 3, 1500 Halle -02 365 98 30 – jeugd@halle.be – via mail, telefoon of ter plaatse.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mrt 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief