HALLE - Thierry en Katelijne hebben het drie dagen voor het zeggen

C21

HALLE - Thierry en Katelijne hebben het drie dagen voor het zeggen

Editiepajot_halle_zaterdag_1_foto_merckx_bewerkt-1
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_zaterdag_2_foto_merckx_bewerkt-1
Foto(s Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_zaterdag_3_foto_merckx
Foyto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_zaterdag_4_foto_merckx_bewerkt-1
Foto(s Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_zaterdag_5_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_zaterdag_6_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_zaterdag_7_6_foto_merckx_bewerkt-1
Foto's Felix Merckx
 

Burgemeester Pieters heeft voor drie dagen zijn macht overgedragen aan Thierry en Katelijne, het prinsenpaar 2014. Zij krijgen het drie drie dagen voor het het zeggen in Halle. Om bezuinigingsreden vertrok de zaterdagstoet niet meer van op het ‘Sisse plein’ in Essenbeejk maar van uit de Biezeweide.

Tijdens de traditionele plechtigheden op de Grote Markt werd eerst Katelijne verwekt uit de ton van de Vaantjesboerin door de Orde van de Prinsessen. Daarna was het de beurt aan Prins Thierry. De Orde van Tastendeuvel draaide zoals gewoonlijk wat rond de ton van reus Vaantjesboer, waarin Thierry opgesloten zat om hen uiteindelijk na wat duivelsbier gedronken te hebben ze eindelijk met de sleutel tevoorschijn kwamen om de ton te openen.
Ook het andere pluimengedoe Ayrton en Zoë (miniprinsen), Jean-Paul en Karin (seniorenprinsen), Joris en Ine (hofmaarschalken) en Alex en Alicia (minihofmaarschalken) werden met de nodige honneurs ontvangen.
 Indrukwekkend was de minuut stilte die door voorzitter Appelmans gevraagd werd ter nagedachtenis van Felix Gorgon, erelid van Halattraction die vandaag begraven werd
De machtsoverdracht kon zeker niet gebeuren zonder wat ‘pepr en zout’. Zo had prins Thierry het over de mobiliteit in Halle waar de files schering en inslag zijn. Hij overhandigde de burgemeester een nieuw gepast uithangbord. Om het gat in de stadskas te dekken stelde hij voor een plopsaland in Halle op te richten. Voor de show kunnen de carnavalsgroepen met hun chars zorgen. Ook de lange aansleep voor de bouw van een zwembad mocht niet ontbreken.
Thierry kreeg dan uit de handen van burgemeester Pieters de sjerp en de sleutels van de stad.
Halle was klaar om zijn eerste dolle nacht in te dijken. Hopelijk wordt het voor de hulpdiensten, die met man en macht klaar staan geen al te drukke nacht
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mrt 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief